• Explozia de gaz din Nairobi a provocat moartea a cel puțin trei persoane și rănirea a aproximativ 300, afectând locuințe, întreprinderi și mașini.
  • Incidentul a fost cauzat de explozia unui camion care transporta gaz în districtul Embakasi, generând o imensă minge de foc și distrugeri extinse în zonă.
  • Echipele de salvare și autoritățile locale au răspuns prompt, coordonând operațiunile de salvare și îndemnând populația să evite zona afectată pentru a facilita intervenția.

O explozie uriașă de gaz în capitala Kenyei, Nairobi, a ucis cel puțin trei persoane și a rănit aproape 300, scrie BBC.

Un camion care transporta gaz a explodat în districtul Embakasi în jurul orei 23:30, „aprinzând o imensă minge de foc”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Locuințe, întreprinderi și mașini au fost avariate, o înregistrare video arătând un incendiu uriaș izbucnit în apropierea unor blocuri de locuințe.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Anterior, guvernul declarase că explozia a avut loc la o uzină de gaz. Cauza este încă în curs de stabilire.

Șeful poliției din Embakasi, Wesley Kimeto, a declarat că printre cei care au murit în explozie se numără și un copil, adăugând că bilanțul victimelor ar putea crește.

Crucea Roșie din Kenya a declarat că a transportat 271 de persoane la spital și a tratat alte 27 la fața locului.

Mingea de foc de la explozie s-a „răspândit pe scară largă”, potrivit lui Isaac Mwaura Mwaura, purtătorul de cuvânt al guvernului, iar o butelie de gaz care a zburat a lovit un depozit de îmbrăcăminte și textile, arzându-l.

Infernul a avariat în continuare mai multe vehicule și proprietăți comerciale, inclusiv multe întreprinderi mici și mijlocii”, a declarat el într-un comunicat.

„Din păcate, casele rezidențiale din cartier au luat și ele foc, un număr bun de locuitori fiind încă înăuntru, deoarece era târziu în noapte”.

Martorii au declarat presei locale că au simțit cutremure imediat după explozie.

Mulți dintre răniți ar fi suferit leziuni prin inhalare și printre aceștia se numără cel puțin 25 de copii.

Unul dintre cei răniți, Boniface Sifuna, a descris cele întâmplate pentru agenția de presă Reuters: „Am fost ars de o butelie de gaz care a explodat în timp ce încercam să scap”, a spus el.

„A explodat chiar în fața mea, iar impactul m-a doborât și flăcările m-au cuprins. Sunt norocos că am fost suficient de puternic pentru a scăpa”.

James Ngoge, care locuiește vizavi de locul unde s-a produs explozia, a declarat pentru agenția de presă AFP că se afla în casa sa în acel moment și „a auzit o explozie uriașă”.

„Am simțit că se va prăbuși. La început, nici măcar nu știam ce se întâmplă, a fost ca un cutremur.

„Am o afacere pe drum care a fost complet distrusă”.

Un jurnalist al ziarului Nation care locuiește în zonă a declarat că toată lumea și-a părăsit casele după explozie.

Crucea Roșie din Kenya a declarat pe rețelele de socializare că echipajele au „luptat neobosit cu flăcările”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, dl Mwaura, a declarat că locul exploziei a fost securizat și că a fost înființat un centru de comandă pentru a ajuta la coordonarea operațiunilor de salvare.

„Kenyenii sunt sfătuiți prin prezenta să nu se apropie de zona izolată pentru a permite desfășurarea misiunii de salvare [cu] întreruperi minime”, a adăugat el.

Citește și