• Unii au împărtăşit meme-uri şi artă care combină imaginile roz din Barbie cu norii de ciuperci şi exploziile din Oppenheimer.
  • După indignarea provocată de meme-urile cu Barbenheimer, Warner Brothers Japan le-a prezentat scuze japonezilor.
  • Oppenheimer a fost lansat în Coreea de Sud în luna august.

Oppenheimer” va ajunge pe marile ecrane din Japonia începând cu 29 martie, a anunțat miercuri compania de distribuție Bitters End. Data lansării are loc la aproape opt luni după apariția meme-urilor Barbenheimer, în care comedia lui Greta Gerwig este asociată cu Oppenheimer, film biografic despre fizicianul care a stat la baza bombelor atomice lansate asupra oraşului Hiroshima şi, trei zile mai târziu, asupra oraşului Nagasaki, ucigând aproximativ 200.000 de persoane.

Unii au împărtăşit meme-uri şi artă care combină imaginile roz din Barbie cu norii de ciuperci şi exploziile din Oppenheimer”. După indignarea provocată de meme-urile cu Barbenheimer, Warner Brothers Japan le-a prezentat scuze japonezilor.

Filmul biografic regizat de Christopher Nolan despre pionierul bombei atomice, J. Robert Oppenheimer, a avut încasări de peste 950 de milioane de dolari la nivel mondial de la premiera din iulie. Oppenheimer a fost lansat în Coreea de Sud în luna august şi s-a dovedit a fi un succes de box office în China şi pe alte pieţe asiatice, dar la acel moment nu a fost stabilită nicio dată pentru o lansare în Japonia, ceea ce i-a determinat pe unii să se întrebe dacă cinematografele din această ţară îl vor difuza vreodată.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Oppenheimer”, în care Cillian Murphy joacă rolul „părintelui” bombei nucleare, a fost, de asemenea, criticat de grupurile antinucleare pentru că nu a descris adevărata oroare a devastării provocate de bombe la Hiroshima şi Nagasaki.

Citește și