- Christopher Nolan nu s-a uitat la nominalizări ca să nu poarte ghinion.
- Emma Thomas, soţia şi partenera de producţie a lui Nolan, l-a trezit după cu o avalanşă de mesaje de felicitare pe telefon.
- Nolan şi Thomas nu au avut prea multe motive să fie neliniştiţi.
Christopher Nolan încă dormea când filmul „Oppenheimer”, a obţinut marţi 13 nominalizări la Premiile Oscar. Emma Thomas, soţia şi partenera de producţie a lui Nolan, l-a trezit după cu o avalanşă de mesaje de felicitare pe telefon, scrie ABC News.
Advertisment
Acesta nu s-a uitat la nominalizări ca să nu poarte ghinion. „Pur şi simplu nu am vrut să aducem ghinion. Vizionarea nominalizărilor a fost mai mult decât puteau suporta nervii noştri, aşa că am avut o noapte agitată şi am dormit”, a spus Nolan, pentru The Associated Press, râzând.
Nolan şi Thomas nu au avut prea multe motive să fie neliniştiţi. „Oppenheimer”, saga americană a lui Nolan despre J. Walter Oppenheimer şi crearea bombei atomice, a fost favorit la Oscar încă de la debutul său extrem de aclamat la sfârşitul lunii iulie. Nolan nu a câştigat niciodată un premiu Oscar şi nici unul dintre filmele sale nu a câştigat premiul pentru cel mai bun film. A mai fost nominalizat o singură dată la categoria cel mai bun regizor, pentru „Dunkirk”. Dar absenţa lui Nolan de pe cea mai mare scenă a filmului a fost adesea mai notabilă decât onorurile pe care filmele sale le-au adunat. După ce filmul său „The Dark Knight” a fost trecut cu vederea pentru cel mai bun film în 2009, academia a extins categoria la alte cinci filme.
Recomandări
„Întotdeauna este dificil să încerci să analizezi succesul. Am fost foarte interesaţi şi entuziasmaţi, în special, să vedem cum tinerii reacţionează la o bucată de istorie. Mă tot întorc la natura unică a poveştii. Cred că este una dintre marile poveşti americane. Cuprinde atât de multe lucruri importante şi dramatice din istoria noastră. Acest lucru oferă publicului o mulţime de lucruri de care să se agaţe, atunci când ai un grup de actori şi o distribuţie incredibilă, aşa cum avem noi, poţi face ca acest lucru să pară real şi accesibil din punct de vedere emoţional. (…) Dincolo de asta, uneori prinzi un val şi este un lucru minunat şi unic”, a spus Christopher Nolan despre succesul filmului său.
Citește și
- 24 ianuarie 1859: Ziua Unirii Principatelor Române sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza
- Ceartă între primării. Cele de sector și cea a Capitalei s-au amendat reciproc cu mii de lei că nu au curățat gheața de pe trotuare și din parcuri
- Ceasul Apocalipsei rămâne neschimbat. Cercetătorii spun că ne îndreptăm către o catastrofă