• Părintele unuia dintre elevi a declarat pentru Yonhap: Copiii tremurau, plângeau și erau speriați”.
  • Asiana Airlines a declarat că poliția a lansat o anchetă completă.
  • Toți cei 194 de pasageri au supraviețuit zborului.

Un bărbat a fost arestat pentru că a deschis ușa de urgență a unui avion al companiei Asiana Airlines în timp ce acesta ateriza în Coreea de Sud. Toți cei 194 de pasageri au supraviețuit zborului, care a aterizat în siguranță, dar cu ușa încă deschisă, vineri, pe Aeroportul Internațional Daegu, anunță BBC.

Cel puțin șase pasageri au avut probleme de respirație și au fost duși la spital, potrivit presei locale. Bărbatul, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat la aterizare, a precizat agenția de presă Yonhap. Aeronava a fost identificată pe site-ul de urmărire Flightradar 24 ca fiind un Airbus 321.

Zborul OZ8124 decolase de pe insula Jeju vineri dimineață. Cronologia evenimentelor este neclară, dar ușa de la avion a fost deschisă spre finalul zborului, în jurul orei locale 12:45, a relatat presa sud-coreeană.

O înregistrare video a unui pasager distribuită pe rețelele de socializare arată golul din partea laterală a avionului și vântul care lovește rândurile de pasageri așezați. Mai mulți copii de vârstă școlară se aflau în avion în drum spre un eveniment sportiv de weekend, a relatat presa locală.

Un oficial al companiei aeriene a declarat că un bărbat în vârstă de 30 de ani care stătea pe un loc aflat la ieșirea de urgență ar fi deschis ușa când aeronava se afla la aproximativ 213 metri deasupra solului.

Părintele unuia dintre elevi a declarat pentru Yonhap: Copiii tremurau, plângeau și erau speriați”. Asiana Airlines a declarat că poliția a lansat o anchetă completă.

Citește și: