• Printre acuzațiile aduse de Mercedes Wedaa se numără faptul că, uneori, trebuia să iasă dintr-o spălătorie pentru a avea acces la o baie.
  • Ea a fost angajată în 2019 pentru un rol de menajeră.
  • În plângere se spune că – din cauza lipsei de băi ușor accesibile – ea și alte menajere își petreceau o mare parte din zi în imposibilitatea de a folosi toaleta.

O fostă menajeră a fondatorului Amazon, Jeff Bezos, susține că ea și alți angajați au fost obligați să lucreze în condiții nesigure și insalubre, inclusiv să se cațere pe fereastra unei spălătorii pentru a avea acces la baie.

Mercedes Wedaa îl dă în judecată pe Bezos și două companii care ar fi administrat proprietățile sale, într-un proces depus în Seattle în această săptămână. Ea a fost angajată în 2019 pentru un rol de menajeră care îi cerea să lucreze în jurul unei familii fără să fie văzută”, potrivit plângerii.

Unele dintre turele ei au durat până la 14 ore fără pauze, timp în care nu exista nicio baie accesibilă în mod rezonabil pentru menajere”, se susține în proces. Atunci când familia Bezos era acasă, menajerele aveau voie să intre în casă doar pentru a face curățenie, ceea ce înseamnă că nu puteau folosi ușa de la spălătorie pentru a avea acces direct la o baie, deoarece aceasta ducea doar la reședință.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

În schimb, ele trebuiau uneori să iasă pe fereastra spălătoriei pe o cărare care ducea la o cameră mecanică și la parter la o baie, situație care a fost în vigoare timp de aproximativ 18 luni, susține doamna Wedaa.

În plângere se spune că – din cauza lipsei de băi ușor accesibile – ea și alte menajere își petreceau o mare parte din zi în imposibilitatea de a folosi toaleta, ceea ce a dus la infecții frecvente ale tractului urinar.