• Spray-ul anti-COVID a fost validat Institultul de Boli Infecțioase din Marsilia
  • Spray-ul conține 40% apă ionizată și 60% apă purificată
  • Autoritatea medicală franceză spune că nu a primit date medicale de la compania Pharma and Beauty, care să ateste eficacitatea spray-ului

Agenția Medicamentului din Franța a interzis un spray nazal anti-COVID. Spray-ul a fost validat Institultul de Boli Infecțioase din Marsilia.

Producătorul anunța că spray-ul, care conține 40% apă ionizată și 60% apă purificată, poate ucide virusul. Recomndarea era să fie puverizat nazal, iar după câteva minute, prin suflarea nasului, virusul ar fi fost eliminat.

Imunologul Pierre-Jaques Raybaud a spus pentru Le Figaro că procedeul poate fi interesant, dacă inhalarea este făcută imediat după infectare. Iar viecepreședintele societății de ORL, Jean-Michel Klein, susține că nu trebuie create false speranțe.

Recomandări

CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI
CORTEGIUL LUI RAISI A AJUNS ÎN TEHERAN
CE FACE UN LIDER BUN?
CE VIZITEZI ÎN CANNES
DIN CE GENERAȚIE FACI PARTE
CE NE AȘTEAPTĂ DUPĂ O FURTUNĂ SOLARĂ

Dacă virusul nu poate fi neutralizat în eprubetă, este greu de crezut că va fi în mucoasa nazală. Autoritatea medicală franceză spune că nu a primit date medicale de la compania Pharma and Beauty, care să ateste eficacitatea spray-ului, care ar fi trebuit să fie comercializat în farmacii de la 1 martie.