• Platforma industrială Slatina are aproximativ 10.000 de angajați
  • În centrul de vaccinare de la ALRO sunt vaccinați și angajații sau colaboratorii străini
  • În județul Olt, au fost administrate,până acum, peste 81 000 doze de vaccin COVID-19

Angajații Ford și ALRO Slatina se pot vaccina împotriva COVID-19 chiar la locul de muncă. Asta, în timp ce în centrele de vaccinare comunitare sunt mii de locuri disponibile, dar nu sunt cereri. De exemplu aproape 6.000 de angajați ar urma să fie vaccinați pe platforma industrială de la Slatina. Nicu Durău, directorul de Resurse Umane al companiei ALRO, spune că decizia de înființare a unui centru de vaccinare în uzină a fost luată pentru a eficientiza campania de vaccinare.

„Ne dorim, în primul rând, să revenim la o normalitate care să ne permită atât desfășurarea activității companiei în condiții normale, cât și pentru familiile angajaților”, a spus Nicu Durlă.

La ALRO Slatina, din cei 2.500 de angajați, aproximativ 8% s-au vaccinat până acum, în centrele comunitare din oraș. Unii s-au temut de reacțiile adverse ale vaccinului, alții spun că au așteptat centrul din fabrică pentru că este mult mai comod.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Soțul este aici, să vedem când o să fie și el programat. Deci, ne vaccinăm toți, fără nicio problemă și fără nicio frică”, a spus o angajată.

„Am avut prieteni, cunoștințe care au avut acest virus și poate chiar asta m-a determinat să fac vaccinul”, a spus un alt angajat.

Peste 50% dintre angajații celor patru companii de pe platforma industrială Slatina vor fi vaccinați până la finalul lunii august. Asta, în timp ce în centrele comunitare din județul Olt, vaccinarea bate pasul pe loc. Din cele peste 3.800 de locuri disponibile sunt ocupate doar 175.

„Programarea pe această platformă care a avut, în trecut, mai multe impedimente și a fost mai dificil de realizat ar putea fi oarecum descurajantă pentru cetățenii din mediul rural, unde accesul la tehnologie nu e atât de mare ca în mediul urban“, a declarat Florin Homorean, prefectul județului Olt.