Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat miercuri că majoritatea centrelor de vaccinare cu AstraZeneca vor primi, foarte probabil, de sâmbătă, vaccin de la Pfizer.

Foarte probabil că majoritatea centrelor de vaccinare care au vaccin de la compania AstraZeneca vor avea alocat începând de sâmbătă vaccin de la compania Pfizer, unde avem un număr suficient de doze încât să acoperim necesarul din aceste centre“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că până joi așteaptă din partea DSP-urilor o listă cu centrele care vor funcționa în continuare cu vaccin de la AstraZeneca.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aș menționa că în toate centrele de vaccinare cu AstraZeneca unde s-a început activitatea de vaccinare ea se va continua pentru a se asigura rapelul persoanelor deja vaccinate și în fiecare județ va exista cel puțin un centru de vaccinare cu vaccin de la AstraZeneca, preferabil în orașe, în municipii, pentru a da posibilitatea tuturor celor care doresc să se imunizeze cu acest tip de vaccin să se poată vaccina“, a mai spus Gheorghiță.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că România va începe să vândă din dozele de vaccin produs de AstraZeneca.

Începând de săptămâna aceasta, cred că mai era doar o săptămână, dar de săptămâna aceasta putem să și vindem doze de vaccin AstraZeneca în Republica Moldova. 200.000 de doze lunar. Aceasta a fot discuția cu Republica Moldova“, a spus premierul.