• Au fost vaccinate peste 20.000 de persoane la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională
  • Cinci peroane au fost vaccinate în fiecare minut
  • La Sala Palatului sunt 40 de centre de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională sunt 10
  • Persoanele de peste 60 de ani pot merge direct la centrele de vaccinare

UPDATE 10:40 – Maratonul vaccinării de la București s-a încheiat

Vaccinarea non-stop de la Sala Palatului și de la Biblioteca Națională s-a încheiat. După trei zile și trei nopți, peste 20.000 de persoane au fost imunizate.

„20.360 de persoane vaccinate: 12.650 la centrul de vaccinare Sala Palatului și 7.710 la centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României”, se arată în mesajul publicat de UMF Carol Davila pe Facebook.

Știre inițială

S-a încheiat și a treia zi de vaccinare la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Evenimentul a fost un mare succes. În campanie sunt implicați sportivi, medici și artiști. Toți încurajează oamenii să se imunizeze.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

În doar trei zile au fost vaccinate aproape 20.000 de persoane, ceea ce înseamnă aproximativ cinci persoane pe minut. Pe timpul zilei, cozile s-au întins pe câteva zeci de metri, în fața ambelor locații. Dar foarte mulți tineri au ales să meargă la vaccinare și pe timpul nopții. Coordonatorul centrului de la Sala Palatului spunea sâmbătă că cel puțin trei persoane au fost vaccinate în fiecare minut al nopții.

În primele două zile nu a fost înregistrată nicio reacție adversă. Doar ieri, au existat câteva cazuri minore. Managerul Institutului „Marius Nasta”, care a fost voluntară în cadrul acțiunii de la Sala Palatului, spune că au fost reacții adverse locale.

„Au fost reacții adverse locale, dar nu reacții severe, reacții care să pună viața în pericol și au fost pusee de hipertensiune, aduse poate de emoția momentului, pentru că într-adevăr sunt persoane care au avut astfel de fenomene. Maratonul pune doar începutul unei modalități noi de vaccinare, vaccinarea fără programare care va continua în următoarea perioadă”, a spus Beatrice Mahler.