• Poți să mergi cu mașina și fără programare să îți primești serul de la Pfizer
  • Centrul va fi deschis în fiecare zi, inclusiv în weekend de la 8.00 la 20.00
  • Centrul va avea patru fluxuri a câte 500 de oameni vaccinați

De joi dimineață, te poți vaccina din mașină și în București. Primul centru drive-thru se deschide în Piața Constituției. Poți să mergi și fără programare să primești serul de la Pfizer. Ideea a fost votată în Consiliul Municipal, iar centrul va fi deschis în fiecare zi, inclusiv în weekend, de la opt dimineața până la opt seara.

„Avem patru fluxuri, adică patru echipe care pot vaccina și fluxul este undeva la 500 de persoane zilnic, în acest interval de lucru. Pentru acest centru de vaccinare drive-thru am folosit inclusiv voluntari, adică avem un parteneriat cu Carol Davila care ne-a furnizat voluntari”, a spus viceprimarul Stelian Bujduveanu.

Centrul va fi amenajat temporar, până la data de 12 septembrie, pe suprafața a 240 de locuri de parcare. Tot în Capitală, se discută despre creșterea numărului de centre de vaccinare drive-thru, după Paște.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Avem și alte locații pe care le analizăm în perioada următoare și imediat după sărbătorile pascale să le putem deschide pentru populație, inclusiv alte locații drive-thru sau alte locații chiar pietonale, ne gândim și la o variant de centre pietonale în zonele cu identificare pietonală”, a adăugat Stelian Bujduveanu.

Centre de vaccinare drive-thru au fost deschise și în orașele Deva și Cluj. Iar acum a început amenajarea unuia și în Arad. Coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță, vrea să accelereze vaccinarea și mai mult.

„Primul eveniment va avea loc în Bucureşti, în perioada 7-9 mai, vorbim de organizarea a 50 de fluxuri de vaccinare, vaccin de la compania Pfizer, în două locaţii diferite, Sala Palatului, unde vor fi organizate 40 de fluxuri, şi Bibiloteca Naţională, unde vor fi organizate 10 fluxuri”, a spus Valeriu Gheorghiță.