• În Brașov, operatorii privați se implică în campania de vaccinare.
  • Centrele private își vaccinează angajații, dar și personalul din alte spitale.
  • În Brașov sunt 12 centre de vaccinare, din care 4 sunt în clinici private.

În Brașov, operatorii privați se implică în campania de vaccinare. Centrele private își vaccinează angajații, dar și personalul din alte spitale. În Brașov sunt 12 centre de vaccinare, din care 4 sunt în clinici private.

Brașovul a decis să nu mai aștepte ca statul să se miște cu vaccinarea anti COVID. E primul oraș din România în care operatorii privați au decis să se implice. Chiar dacă statul, încă, oficial, nu le-a cerut sprijinul. Își vaccinează, deocamdată, angajații, dar și medici și asistenți din alte spitale.

„12 astfel centre sunt în Brașov, în total, din care 4 sunt facute în cadrul clinicilor private. Am discutat și cu alți manageri care mi-au spus ca DSP-ul le-a arondat colegi de la diverse laboratoare, farmacii și alte spitale”, a transmis Mădălina Bucur, corespondent Alpeh News.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

„Acest vaccin e o șansă pentru fiecare dintre noi”

„Noi am făcut ceea ce este necesar, dar și sprijinul DSP-ului a fost extrem de important. Probabil și datorită importanței acestei campanii de vaccinare. Considerăm acest vaccin o șansă pentru fiecare dintre noi, unii mai devreme, alții câteva zile sau săptămâni mai târziu și nu am vrut să irosim această șansă. Cred că este cel mai faci că ai noștri colegi să nu trebuiască să se deplaseze în altă parte să se vaccineze și să aibă timp pe care să-l acorde pacienților pe care îi au în îngrijire. Consider că putem să fim un model și pentru pacienții care ne văd și că cei care au grijă de ei sunt cei care se vaccinează”, ne-a declarat Cristina Pușcașu, managerul spitalului privat „Sf. Constantin” din Brașov.

Medicul la spitalul Sanador: „Dacă astăzi am primit ok-ul, am avea toate circuitele puse la punct”

Andrei Tudor Rogoz este medic specialist în boli infecțioase la spitalul Sanador. El spune că doresc să ajute în campania de vaccinare, iar momentan se organizează intern pentru a face asta.

„Avem un dialog instituțional cu DSP-urile și sper să avem o organizare cât mai rapidă,” a spus medicul pentru Aleph News.

„Dacă astăzi am primit ok-ul, am avea toate circuitele puse la punct. (…) Va exista această limitare lefată de locurile de vaccinare, dar cred că o limitare mai mare va fi a dozelor de vaccin disponibile,” a mai adăugat el.