• După recalcularea cantității de ser, România va primi de la Pfizer 205 milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii martie
  • Valeriu Gheorghiță a spus că la finalul lunii februarie va fi distribuit către centre vaccinul Moderna
  • Valeriu Gheorghiță, despre vaccinul Moderna: „Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului”

Valeriu Gheorghita a declarat pentru Aleph News că dozele de vaccin pentru rapel în următoarele săptămâni vor fi asigurate din stocul existent și din tranșele care urmează să ajungă în România.

Am avut o reducere a numărului de doze alocate. Din tranșa de 180.000 de doze am primit puțin peste 80.000 de doze, practic cu 51% mai puțin decât era estimat. Am decis continuarea activităților de vaccinare și menținerea unui ritm. Plecând de la discutia pe care am avut-o cu compania Pfizer care ne asigură că vor veni dozele și nu vor mai fi întârzieri,” a spus Valeriu Gheorghiță.

După recalcularea numărului cantității de ser, Valeriu Gheorgiță susține că vom primi de la Pfizer 205 milioane de doze până la sfârșitul lunii martie.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Coordonatorul campaniei de vaccinare a discutat și despre începerea vaccinării cu serul produs de Moderna.

„La începutul lunii februarie urmează distribuirea lui către centrele de vaccinare. Ne dorim în momentul acesta să vaccinăm cu prioritate, dacă o să reușim, personalul din învățămant. Aceste doze sunt 14.000 și umează să mai vină 22.000 de doze la finalul lunii ianuarie,” a declarat Valeriu Gheorghiță.

„Este putin mai complicat, compania Moderna nu are reprezentanță în România. Nu avem o confirmare a calendarului de livrare. Asta ne interesează, data la care se livrează pentru luna februarie și martie. Avem o estimare de cantități de circa 430.000 de doze pentru primul trimestrul al anului,” a declarat colonelul Gheorghiță,