- Noi date științifice arată că vaccinurile anti-COVID Pfizer și Moderna pot să reducă rata de spitalizare din cauza coronavirusului la adulții vârstnici
- Oamenii de știință au constatat că nici serul Pfizer și nici vaccinul Moderna nu au oferit protecție persoanelor vaccinate doar cu o singură doză, la mai puțin de două săptămâni de la imunizare
- Experții spun că este nevoie de două săptămâni pentru ca organismul să producă un răspuns imun după vaccinare
Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a publicat recent un studiu conform căruia adulții de 65 de ani, care au fost vaccinați cu prima doză, au cu 64% mai puține șanse să fie spitalizați din cauza complicațiilor COVID.
Cercetătorii au analizat 417 cazuri de spitalizări din cauza COVID și non COVID în 24 de spitale din 14 țări. Dintre acești pacienți, 0187 au fost testați pozitiv pentru coronavirus, iar alți 230 au fost testați negativ. Jumătate dintre pacienți au avut mai mult de 75 de ani.
Oamenii de știință au constatat că nici serul Pfizer și nici vaccinul Moderna nu au oferit protecție persoanelor vaccinate doar cu o singură doză, la mai puțin de două săptămâni de la imunizare.
Experții spun că este nevoie de două săptămâni pentru ca organismul să producă un răspuns imun după vaccinare
Cercetările anterioare efectuate de CDC au arătat că vaccinurile Pfizer și Moderna sunt capabile să prevină infecțiile – atât cele care provoacă simptome, cât și cele care nu.
Studiul anterior a demonstrat că riscul de infectare cu coronavirus a scăzut cu 90%, la două săptămâni după rapel, și cu 80%, la două săptămâni după prima doză de vaccin.