„The Guardian” scrie despre centrul de vaccinare de la Castelul Bran: „Vizitatorii sunt înțepați mai degrabă de ace, decât de colții contelui Dracula”

Sursa foto: Profimedia
  • Peste 20.000 de persoane s-au vaccinat la maratonul imunizării organizat în Capitală
  • Autoritățile au organizat un centru de vaccinare la Castelul Bran
  • Vizitatorii castelului care aleg să se imunizeze primesc un tur gratuir prin „camera de tortură”

Maratonul vaccinării continuă în România. Peste 20.000 de persoane s-au imunizat în weekend în Capitală, iar în Timișoara va avea loc a doua ediție a evnimentului de vaccinări non-stop. Pe lângă locații ca Teatrul Sică Alexandrescu din Brașov, Sala Palatului sau Biblioteca Națională din București, autoritățile au organizat un centru de imunizare la Castelul Bran. Publicația The Guardian a scris despre inițiativă.

Vizitatorii Castelului Bran sunt înțepați mai degrabă de ace, decât de colții contelui Dracula, scriu jurnaliștii de la publicația britanică.

„Am venit să vizitez castelul împreună cu familia mea și când am văzut afișul, mi-am făcut curaj și am acceptat să fac vaccinul”, a spus Liviu Necula, un inginer de 39 de ani.

Cei care se vaccinează primesc un certificat în care le sunt recunoscute „îndrăzneala și responsabilitatea” și le este promis că vor fi bineveniți la castel „pentru următorii 100 de ani”. De asemenea, li se oferă un tur gratuit prin „camera de tortură”.

Peste 3,6 milioane de români au primit prima doză de vaccin împotriva COVID-19, iar premierul Florin Cîțu speră ca până în iunie să fie imunizate 5 milioane de persoane.