Cîțu: România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 de doze de vaccin Pfizer

O singură doză de vaccin Pfizer ar oferi protecție de peste 60%. Primele statistici din programul britanic de vaccinare Foto: Profimedia
  • Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze
  • Aceste doze vor permite accelerarea vaccinării în zonele de focar
  • Cîțu: Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, că România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 de doze de vaccin Pfizer.

Vești fantastice pentru români! România primește suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate”, a scris, joi, pe Facebook, premierul.

Conform sursei citate, Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

„Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcție de populația acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar față de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, conchide Florin Cîțu.