• Contul se creează cu ajutorul unei adrese de email
  • Persoanele care se nu se descurcă să facă singure înscrierea pot apela la medicul de familie
  • Medicii de familie vor fi instruiți în cadrul unei sesiuni video
  • Programările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute de vineri, de la ora 15:00

Ca să-ți faci rând la programare, trebuie să te înscrii pe o platformă online. Invitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, Valeriu Gheorghiță a explicat ce pași trebuie urmați pentru a primi serul.

  • Valeriu Gheorghiță: Cei care vor să se înscrie în a doua etapă trebuie să introducă emailul.
  • Marius Tucă: Prima întrebare: dacă nu au persoanele, mai ales peste 65 de ani, adresă de email ce fac?
  • Valeriu Gheorghiță: Se pot înscrie prin medicul de familie. Este, de fapt, prima opțiune. Printr-un aparținator, care poate să creeze un cont și să-și înscrie bunicul, părintele. Dacă introducem numărul de telefon primim un SMS prin care suntem notificați că suntem înscriși și programați și dacă introduce adresa de email se creează un cont în care primești un email prin care ți se cere să intri și să activezi contul.
  • Marius Tucă:Credeți că rezistă platforma?
  • Valeriu Gheorghiță: Da!
  • Marius Tucă: Și eu, și colegii mei (jurnaliștii – n. red) de aici intrăm în etapa a doua. Și noi la rândul nostru ne înscriem pe această platformă?
  • Valeriu Gheorghiță: Da, prin intermediul angajatorului. Vă introduceți CNP-ul și vă faceți programarea. Fiecare centru de vaccinare va avea un număr de locuri disponibile
  • Marius Tucă: În funcție de locurile disponibile, se face programarea. Până în septembrie, vin aproape 200 de milioane de vaccinuri. Vor fi administrate?
  • Valeriu Gheorghiță: În etapa a doua vom avea 700 de centre de vaccinare. Peste 1.000 de persoane se pot vaccina pe zi

Referitor la medicii de familie, medicul Valeriu Gheorhiţă a spus, la Marius Tucă Show, că ei vor fi instruiți, în cadrul unei videoconferințe, pentru a ști cum să înregistreze în platformă persoanele care vor să se vaccineze.

„Există mâine programată o sesiune video cu reprezentanţii asociaţiilor şi patronatelor medicine de familie şi de asemenea vor fi materiale video şi practice materiale informative , un manual de utilizare şi pentru colegii din reţeaua de medicină de familie”, a spus Gheorghiță.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19 a precizat că, până acum, 150.000 de oameni au fost imunizați în România.

S-au vaccinat puțin peste 150.000 de persoane. Fiecare persoană vaccinată este un om în carne și oase. Toate aceste date nu știu dacă sunt multe sau puține, dar reprezintă soluția”, a adăugat medicul.

Gheorghiță a explicat faptul că între vaccinul Pfizer și Moderna nu există „aproape nicio doferență”.

Este o diferență care este la ziua rapelului și de condițiile de stabilitate. Are o stabilitate +8 garde la 5 zile”, a explicat sursa citată, la Aleph News.

Programările pentru etapa a doua de vaccinare pot fi făcute de vineri, de la ora 15:00

Cine intră în etapa a doua de vaccinare.

Primele în lista afecțiunilor sunt diabetul zaharat și obezitatea. Nu am încheiat cu succes prima etapa de vaccinare, dar intrăm cu entuziasm în a doua. Românii de peste 65 de ani și cei cu boli cronice pot să ceară vaccinul începând cu 15 ianuarie, ora 15.