• Vaccinul anti-Covid ar putea fi produs la Institutul Național Cantacuzino
  • Cîțu: „Ne-am arătat disponibilitatea, am trimis o scrisoare oficialilor europeni, așteptăm să aflăm ce vaccin am putea produce”
  • Răspunsul oficialilor europeni este așteptat cât de curând

Premierul Florin Cîțu a spus, sâmbătă, că România ar putea produce un vaccin anti-Covid la Institutul Național Cantacuzino. Partea română a informat deja autoritățile europene, anunțând că România are capacitatea de a produce vaccinuri.

Premierul Florin Cîțu a fost întrebat de ziariști după ce a făcut a doua doză a vaccinului anti-Covid dacă România intenționează să cumpere vaccinul rusesc Sputnik. Prim-ministrul a anunțat că are o soluție mai bună.

„Nu, România va face un lucru mult mai bun. Noi vom încerca să producem vaccinul la Cantacuzino. Ne-am arătat disponibilitatea, am trimis o scrisoare oficialilor europeni, așteptăm să aflăm ce vaccin am putea produce”, a dezvăluit premierul României.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”

Răspunsul oficialilor europeni este așteptat cât de curând și în funcție de acesta va fi luată decizia privind fabricarea vaccinului anti-Covid în România.

Medicul Radu Țincu a comentat în direct la Aleph News anunțul premierului.

„Știm foarte clar că Insititutul Cantacuzino, înființat în 1921, este un institut cu tradiție. De-a lungul timpului a reușit să se impună la nivel european. Însă, din păcate, subfinanțarea din ultimii 30 de ani și lăsarea în paragină a institutelor de cercetare în domeniul medical și-au spus cuvântul,” a spus Radu Țincu.

„Anunțul premierului este încurajator, însă de aici până a pune în practică ideea prim-ministrului este cale lungă. (…) Sunt o serie de reglementări europene care trebuie să fie îndeplinite de România. (…) Nu cred că se poate discuta de o începere a producției de vaccin de la o lună la alta. Cel mai probabil vor fi necesare ivnestiții majore în infrastructura tehnică a Institutului Cantacuzino,” a dăugat medicul Țincu.