• La Bucureşti, dozele s-au epuizat din prima zi toate locurile disponibile
  • Maramureșul are cele mai multe locuri disponibile pentru vaccinare- peste 21.000
  • La Craiova, vaccinarea a început cu întârziere din cauza problemelor sistemului informatic

Într-un loc sunt prea multe doze, în altul prea puţine. Aşa a început a doua etapă a vaccinării.

Maramureșul are cele mai multe locuri disponibile pentru imunizare – peste 21.000. Majoritatea la Borșa, Sighetu Marmației și Vișeu de Sus. Prevăzător, prefectul de Maramurel, Silviu Ungur, a comandat mult vaccin.

  • Silviu Ungur: În Baia Mare pot să vă spun că sunt full toate, până în 31 ianuarie toate locurile care au fost s-au ocupat, mai puţin în centrele din afara Băii Mari.
  • Reporter: Dar la Borsa şi la Viseu?
  • Silviu Ungur: Asta ziceam acolo. O să se rezolve şi acolo cu siguranţă. Numai să-şi facă câţiva, să vadă că e în regulă, că nu se întâmplă nimic. Acum vedeţi cum e că fiecare are tot felul de informaţii contradictorii din media şi alte medii, dar o să fie în regulă. O să fie în regulă. Important e să vadă că nu sunt probleme şi o să-şi urmeze lucrurile cursul normal.

În acest timp, la Bucureşti s-au epuizat din prima zi toate locurile disponibile.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
  • Reporter: În ce stadiu sunt cele două centre de la Circ?
  • Nicușor Dan: Pe problema vaccinării există două lucruri. Enevoie de vaccin şi de loc. În momentul de faţă, după cum ştiti, nu sunt vaccinuri suficiente. Noi suntem gata. Atât ni s-a solicitat, atât am pregătit. Orice ni se solicită suntem gata, în 10 – 15 zile să furnizăm.

La Craiova, etapa a doua a vaccinării a început cu întârziere. Fiindcă platforma gestionată de STS nu a funcționat, doar doi oameni au fost vaccinați în jumătate de oră. Afară, în frig, oamenii de la coadă și-au vărsat nervii pe polițiști.