Israel intră în al treilea lockdown național. Vaccinarea continuă

  • Israel a început astăzi al treilea lockdown național
  • Israelienii nu vor avea voie să se deplaseze la mai mult de un km de casă
  • Vaccinarea merge cu toată viteza înainte: 20% din populație s-a imunizat deja

Israel a intrat, din această dimineață, în al treilea lockdown național. În următoarele două săptămâni, aproape toate școlile și magazinele vor fi închise.

Oamenii nu vor avea voie să se deplaseze la mai mult de un kilometru de casă, nici măcar pentru cumpărături de strictă necesitate. Poliția israeliană a făcut deja filtre la ieșirile din orașe.

Ziv Sagiv, adjunctul șefului poliției israeliene: „Acest lockdown va avea succes doar dacă cetățenii vor urma dispozițiile primite de la poliție și de la Ministerul Sănătății și vor evita să plece din casă”

În paralel cu lockdownul, continuă cu toată viteza și vaccinarea. Israelul are cea mai eficientă campanie de imunizare din lume. Până acum au primit serul 1,6 milioane de oameni, adică 20% din populație.

În Marea Britanie și Statele Unite, sub 2% dintre cetățeni au primit injecția.

Maralee Aronoff Nozetz, israelian vaccinat: „Am intrat și în cinci minute totul era gata. Este foarte bine organizat.”

Obiectivul guvernului Netanyahu este imunizarea unei mari părți din populație până la finalul lunii martie. Israel a început să primească și vaccinuri de la Moderna.

Ran Balicer, șeful comisiei națioale de experți COVID-19 din Israel: „Unul dintre factorii-cheie pentru succesul campaniei de vaccinare a fost abilitatea noastră de a reduce frica și ezitarea în privința vaccinului.

Ce a trebuit să facem a fost să oferim continuu informații bazate pe știință și susținute de cei mai buni experți.”