• Gheorghiţă a anunţat că va accelera vaccinarea în oraşele cu rata mai mare de 4,5
  • Timişoara a ajuns la o incidenţă de 6,92 la mia de locuitori
  • În Cluj-Napoca, de luni vor fi disponibile 7 fluxuri noi de vaccinare

3.450 de locuri la vaccinare, în opt orașe. De atât au parte, deocamdată, localitățile cu incidență de peste 4,5 la mie.

De astăzi se pot înscrie în platformă, iar din 15 martie vor putea primi serul. Iar până pe 24 martie serul se va termina. Dacă nu este suplimentat numărul de doze de vaccin în următoarele două săptămâni, planul de a evita carantinarea s-ar putea să eșueze.

Aseară, pentru judeţul Timiş, nu mai era niciun loc disponibil. În acest moment sunt 18.716. Sunt cele mai multe din ţară. Dar, celor din categoria a treia tot nu li se permite programarea.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

La Brașov, nici la ora prânzului nu se găseau locuri la programare. In oraşul Braşov incidenţa este de 4.61, iar în judeţ de 3.14. Dacă intru pe platformă aici apar 0 locuri disponibile. Asta înseamnă că nimeni nu se poate programa.

Situaţia este identică şi la Cluj, unde nu este niciun loc liber. Vor fi disponibile abia de săptămâna viitoare. De luni, în fiecare zi, se vor putea vaccina, în plus, încă 420 de persoane.

Premierul Florin Cîţu este nemulţumit de modul în care este folosit vaccinul. Spune că, în mai multe oraşe din țară, stă ser nefolosit. Şi că la Timişoara ar fi cea mai gravă situaţie.

În apărarea lui, primarul Dominic Fritz spune că locurile din Timişoara erau libere pentru că exista acea limită de vârstă de 55 de ani pentru serul AstraZeneca.