• Teoretic, persoanele vârstnice care nu se pot programa online pot apela la medicul de familie
  • Mai mulți bătrâni au mers la centrul de vaccinare din Deta, județul Timiș, fără a fi programați și au cerut să li se injecteze serul
  • Managerul Spitalului Deta, din județul Timiș, a pus omenia mai presus de protocoale și i-a vaccinat

Înscrierea pe platforma dedicată vaccinării n-ar trebui să fie o problemă. Mai ales că suntem înconjurați de tehnologie.

Dar, ce se întâmplă cu bătrânii, care nu sunt prieteni cu tehnologia, și nici nu au vreun ajutor? Teoretic, ar trebui să apeleze la medicul de familie.

În realitate, Codruța Bungău spune că vârstnicii vin direct la centrul de vaccinare.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Managerul Spitalului Deta, din județul Timiș, a pus omenia mai presus de protocoale și le-a dat serul anti-Covid.

Coordonatorul Centrului de vaccinare a admis la vaccinare, persoane vârstnice, eligibile pentru cea de-a doua etapă, care s-au prezentat la spital cu buletinul, invocând faptul că nu au acces la platforma de vaccinare și nu au persoane în familie, care să îi ajute să se programeze”, a spus Codruța Bungău, manager Spitalul Orășenesc Deta.

Și uite așa, cam 30 de vârstnici, cu boli cronice, au primit vaccinul, fără programare. Iar spitalul a rămas fără ser pentru cei înscriși în platformă. Au fost reprogramați, dar problema a ajuns și la urechile directorului DSP Timiș.

E de prevenit genul acesta de situații. Pe de altă parte, suntem într-o perioadă în care foarte mulți oameni își doresc, iar pentru colegii noștri a fost destul de greu să refuze bătrâni, greu deplasabili, veniți la poarta spitalului, care doreau să se vaccineze”, a spus Flavius Cioca, director DSP Timiș.