• În UK începe vaccinarea tinerilor cu vârste între 16 și 17 ani.
  • Serul folosit pentru tinerii din Marea Britanie va fi cel de la Pfizer BioNTech.
  • În Marea Britanie, 73% din populația adultă este complet imunizată.

Marea Britanie începe vaccinarea adolescenților. Tinerii de 16 și 17 ani vor primi prima doză de ser împotriva coronovirusului.

Directorul executiv al agenției de reglementare a medicamentelor, a declarant că decizia vine în urma unor studii riguroase asupra serului de la Pfizer/ BioNTech.

„Concluzia a fost că beneficiile depășesc orice risc și din acest motiv vaccinul Pfizer/BioNTech a fost aprobat pentru utilizarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani. Munca noastră nu se oprește aici, MHRA a continuat să examineze toate reacțiile adverse suspecte înregistrate prin progrmele noastre riguroase”, June Raine, director executive MHRA.

Recomandări

CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
CÂT DE SUSTENABILĂ E AFACEREA TA?

Primele doze de vaccin vor fi administrate tinerilor din Marea Britanie în următoarele săptămâni. Vorbim de 1,4 milioane de adolescenți eligibili. Rapelul în cazul acestor tineri nu are încă un termn stabilit.

Ne-am dorit să auzim direct de la copii și tineri părerea lor. Din multe dintre feedback-urile pe care le-am primit reiese că-și doresc să aibă posibilitatea de a alege singuri. Și-ar dori să facă vaccinul, să înțeleagă riscurile, dar și potențialele beneficii, iar atunci să poată alege singuri dacă fac sau nu vaccinul”, a spus Wei Shein Lim, președintele JCVI.