• Aceste cazuri au fost depistate la copii cu vârste între 5 și 11 ani.
  • Peste șapte milioane de doze de vaccin au fost administrate copiilor care au între 5 și 11 ani.
  • CDC precizează câte cazuri ar putea fi în rândul tinerilor vaccinați.

Joi, centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor au declarat că au primit rapoarte cu privire la opt cazuri de miocardită, o inflamație a inimii, la copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul COVID-19 de la Pfizer și BioNTech.

Centrul pentru controlul și prevenirea bolilor a transmis că ratele de raportare a miocarditei la băieții cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani ar putea fi de peste 69 de cazuri la un milion la două doze administrate și de aproximativ 40 de cazuri la un milion de la a doua doze la băieții cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

CDC nu a precizat dacă crede că există o legătură între cazurile de miocardită și vaccin și nici nu a dezvăluit rata de miocardită în grupul de vârstă fără vaccinare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Agenția a precizat că au fost administrate peste șapte milioane de doze de vaccin la grupa de vârstă 5-11 ani în momentul în care a examinat datele, cu 5,1 milioane de prime doze și două milioane de a doua doze. Cazurile au avut o evoluție clinică ușoară, a precizat CDC.

Cazurile au fost raportate în Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri din SUA și prezentate de CDC unui grup de experți ai săi.