• Pfizer/ BioNTech vor livra 75 de milioane de doze de vaccin în trimestrul 2
  • AstraZeneca va livra 9 milioane de doze de vaccin COVID-19 în primul trimestru
  • Israelul extinde lockdownul pentru 5 zile și dublează amenzile
  • Israelul a vaccinat peste 3 milioane de oameni
  • Republica Moldova va primi în februarie vaccin prin programul COVAX
  • România a promis Republicii Moldova 200.000 de doze de vaccin

Vin vești bune pentru europeni de la producătorii de vaccinuri. Pfizer/BioNTech vor livra până la 75 de milioane de doze suplimentare de vaccin în trimestrul doi și 600 de milioane până la finalul lui 2021.

Și AstraZeneca a anunțat că va livra 9 milioane de doze de vaccin în primul trimestru dintr-un total de 40 de milioane. După Germania, nici Austria și nici Polonia nu vor să administreze vaccinul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani.

Si Moldovenii sunt bucurosi. Vor primi în februarie primele doze de vaccin prin programul global COVAX care ofera acces la ser tarilor mai sarace. Republica Moldova va primi peste 24.500 de doze Pfizer si 264.000 de doze de la AstraZeneca.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Și Iohannis le-a promis 200.000 de doze de vaccin. Mai mulți specialisti care coordoneaza vaccinarea la noi au fost zilele trecute peste Prut sa ii ajute pe moldoveni sa se organizeze.

„În acest moment suntem doar în etapă de pregătire. Deci practic a fost mai degrabă o vizită de lucru tehnică, medicală, organizatorică, cu multe aspecte juridice, care trebuie clarificate. Practic trebuie cumva să se alinieze la standarde europene, să spunem, cu privire la tot procesul de vaccinare. Într-adevăr, această este promisiunea, până la 200.000 de doze. România nu este singură țară la nivel European care face acest demers. Mai sunt mai multe țări care unele au făcut deja, altele sunt în calcul pentru a sprijini țări vecine Uniunii Europene”, a spus Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Israelul n-a scapat de probleme deși a vaccinat peste trei milioane de oameni. A prelungit lockdown-ul încă 5 zile după ce numărul infectărilor a crescut din nou. Guvernul israelian a decis si dublarea amenzilor pentru nerespectarea regulilor.