• Ursula von der Leyen a anunțat că până în acest moment peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în cele 27 de state membre UE
  • Ursula Von der Leyen ne promite că vom avea 250 de milioane de doze de vaccin Pfizer în al doilea trimestru al acestui an
  • Peste 80.000 de persoane au fost vaccinate miercuri în România

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat miercuri în timpul declarațiilor de presă, că până în acest moment peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în cele 27 de state membre ale Uniunii.
Însă vestea mai puțin plăcută vine din analiza Airfinity, o companie specializată în analiză și informații științifice.

Deși suntem optimiști că am depășit pragul de 100 de milioane de vaccinați în Uniunea Erupeană, analiza Airfinity spune că fără vaccinul Johnson & Johnson s-ar putea schimba puțin situația. Concret, data prevăzută pentru atingerea pragului de 75% populație vaccinată în Uniunea Europeană era 30 septembrie. Fără vaccinul Johnson & Johnson, vom ajunge la procentul acesta abia 8 decembrie.

Este un prag important de atins, iar președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, promite că vom avea 250 de milioane de doze de vaccin Pfizer în al doilea trimestru al acestui an. Cu 50 de milioane de doze mai mult decât era inițial calculat. Tot ea a spus că se află în discuții pentru 1,8 miliarde de doze de la Pfizer/BioNTech pentru 2022 și 2023.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

România accelerează campania de vaccinare

Accelerăm campania de vaccinare iar premierul Florin Cițu a spus că suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate. Suntem pe locul 4 în Uniunea Europeană privind persoanele vaccinate cu ambele doze, iar miercuri s-a înregistrat un record de 76.590 de vaccinări.