Rata de vaccinare din București a ajuns la 23%. Valeriu Gheorghiță: „Ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate”

Valeriu Gheorghiță Sursa foto: Mediafax Foto
  • Rata de vaccinare în Bucureşti a ajuns la 23%
  • Valeriu Gheorghiță: „Pe măsură ce ritmul de vaccinare este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate”
  • Colonelul Gheorghiță își dorește ca „demersurile particulare de vaccinare” precum Timișul să poată fi menținute și în alte județe

Rata de vaccinare în Bucureşti a ajuns la 23%, anunță coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheoghiţă.

Valeriu Gheoghiţă spune că este vorba despre o evaluare făcută chiar marți, care arată că în Capitală rata de vaccinare a ajuns la 23%.

„Pe măsură ce ritmul de vaccinare este în creștere, ne dorim ca un număr cât mai mare de persoane să fie vaccinate și astfel să avem județe în care să putem atinge mai repede pragul de imunizare colectivă”, spune medicul.

Acesta își dorește ca „demersurile particulare de vaccinare” precum Timișul să poată fi menținute și în alte județe, unde există posibilitatea de organizare, unde există resursă umană suficientă și disponibilă tocmai pentru a facilita accesul la vaccinare.

Premierul Florin Cîţu anunţa recent că în Bucureşti rata de vaccinare a ajuns la 20%.