Reprezentanții HORA au solicitat ca angajații HoReCa să fie vaccinați în etapa a doua, dar au fost ignorați

  • Reprezentanții HORA au trimis o solicitare către Ministerul Sănătății ca angajații HoReCa să fie vaccinați în etapa a doua
  • Solicitarea lor a fost ignorată
  • În 2019 HoReCa avea încasări de 5 miliarde de euro

Foarte mulți antreprenori din HoReCa văd vaccinarea ca o reală gură de oxigen. Afacerile din domeniu sunt printre cele mai greu încercate de pandemie.

Daniel Mischie, președintele HORA și CEO al grupului City Grill: „Încă de săptămâna trecută Asociația Proprietarilor de Restaurante a făcut o solicitare către Ministerul Sănătății și către ministrul Vlad Voiculescu, cât și către domnul prim-ministru ca angajații din HoReCa să intre în valul doi de vaccinare. Din păcate, răspunsul nu a fost conform cu așteptările noastre și personalul HoReCa nu a fost inclus în această etapă.”

Daniel Mischise spune că industria a pierdut enorm de mult în această perioadă, dar mai ales, a pierdut un număr semnificativ de angajați.

Daniel Mischie, președintele HORA și CEO al grupului City Grill: „Estimăm că vreo 7.000 de oameni nu vor mai lucra în această industrie dintre cei 200.000 de angajați. Pe de altă parte, pierderile ajung la 3 miliarde de euro.”