Studiu: O singură doză de Pfizer sau AstraZeneca „oferă 80% protecție împotriva Covid”

Bilanțul vaccinării. Aproape 50.000 de români, vaccinați în ultimele 24 de ore. Câte reacții adverse au apărut AP/Mediafax Foto
  • Studiile arată că vaccinurile au un „impact real” împotriva pandemiei
  • O singură doză de Pfizer-BioNTech sau Oxford-AstraZeneca reduce riscul de apariție a formei simptomatice cu aproximativ 60%
  • Pentru cei cu vârsta peste 80 de ani, protecția împotriva formelor grave de COVID-19, care necesită spitalizare, este de aproximativ 80%

Vaccinurile de la Oxford/AstraZeneca și Pfizer asigură 80% protecție împotriva coronavirusului, chiar și după prima doză, conform celor mai noi studii ce vizează serurile de imunizare, citate Express.

Noile descoperiri privind eficacitatea vaccinurilor COVID-19 de la Institutul de Sănătate Publică din Anglia (Public Health England – PHE) arată că vaccinurile au un „impact real” împotriva pandemiei.

Studiul PHE se bazează pe analiza datelor centralizate în urma testărilor, ceea ce confirmă rezultatele unui studiu anterior care spunea că vaccinurile oferă protecție împotriva cazurile grave de COVID-19.

O singură doză de Pfizer-BioNTech sau Oxford-AstraZeneca reduce riscul de apariție a formei simptomatice cu aproximativ 60%, pe baza datelor colectate de la persoanele cu vârsta de peste 70 de ani.

Pentru cei cu vârsta peste 80 de ani, protecția împotriva formelor grave de COVID-19, care necesită spitalizare, este de aproximativ 80%.

Vaccinul Pfizer este eficient în proporție de 85% pentru prevenirea deceselor în cazul persoanelor cu vârsta de peste 80 de ani.