STUDIU. Peste 11% dintre români nu cred în existența bolii COVID-19

Peste un sfert din populația adultă a Uniunii Europene nu intenționează să se vaccineze pentru Covid-19. Un studiu al Eurofound arată că oamenii au în continuare rezerve în ceea ce privește siguranța vaccinului.

În România, rata de vaccinare de până acum este aproape egală cu procentul celor care nu cred în boală. Acest procent nu ajută să ajungem la imunitatea de masă pentru care ar trebui să avem 70% din populația vaccinată.

În topul intenției de vaccinare se află Portugalia și Danemarca peste 80% din populație doritoare să se vaccineze. La polul opus îi găsim pe vecinii bulgari. Acolo doar puțin peste 30% din populație dorește să se vaccineze.

Există și state europene în care peste 40% dintre oameni au îngrijorări cu privire la siguranța vaccinului, așa cum se întâmplă în Polonia. Și mai mult decât faptul că nu au încredere în vaccin, există procente semnificative din populație care nu cred în existența bolii.

Cei mai sceptici sunt cei din Slovenia cu 16,8% din populație. La noi procentul e ceva mai mic. Peste 11% din populația adultă nu crede în existența virusului sau al bolii.

Deși Comisia Europeană propune să avem 70% din populație vaccinată până la toamnă, acum abia avem câteva state care trec de 10% din populație vaccinată complet.

Putem spune că noi stăm bine cu aproape 13% din populație vaccinată, dacă ne raportăm la nivel european, dar foarte departe de obiectivul autorităților europene.

Intenția de vaccinare anti COVID

Câți oameni nu cred în boala COVID-19

Câți se tem că vaccinul le poate agrava starea de sănătate

Câți s-au vaccinat cu ambele doze de ser anti COVID

Exit mobile version