• Vaccinarea profesorilor ar putea începe din această săptămână
  • Profesorii nu vor mai avea nevoie de programare în platforma de vaccinare
  • Profesorii nu au fost vaccinați până acum din cazua numărului insuficient de doze

Săptămâna asta ar putea începe vaccinarea profesorilor. Întârzierea vine totuși cu un avantaj. Profesorii nu vor mai fi nevoiți să se programeze în platformă, pentru că au prioritate.

Steluța Vlad este directorul școlii gimnaziale „Ion Heliade Rădulescu” din București. Ea spune că era bine ca imunizarea să se facă înaintea de începerea școlilor, așa cum se promisese.

„Măsura mi se pare bine venită, dat fiind faptul că ne-am simți mult mai în siguranță și noi și întregul personal al unității dacă această procedură va fi implementată cât se poate de rapid. Prin urmare este oportună această măsură, dar ea trebuie să fie foarte, foarte clară astfel încât să nu ne mai dea bătăi de cap și pur și simplu șă vină în sprijinul nostru”, crede Steluța Vlad.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Genoveva Ioana este directorul școlii „Mircea Eliade” din Craiova. Școala pe care o conduce a ajuns la performanța de a avea toți angajații vaccinați cu prima doză.

„De sâmbătă de când am reușit să ne conectăm până duminică dimineața la ora 6 am reușit să îi înscriem pe toți. Dorința este foarte mare. Aproape toate cadrele didactice, mai ales din învățământul primar își doresc această imunizare, dar nu avem locuri”, a spus Genoveva Ioana.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că numărul angajaților din învățământ care se vaccinează este în continuă creștere.

„Este de peste 200.000 de angajați ai sistemului de învățământ. Dintre aceștia 42.000 s-au vaccinat deja plus 8.000 din personalul de învățământ superior, deci 50.000 vaccinați plus cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.