• Fabrica în care este fabricat vaccinul Pfizer-BioNTech a fost construită în 1904
  • Emil von Behring a construit fabrica de la Marburg cu banii primiți pentru Nobel
  • Ugur Șahin a cumpărat fabrica Novartis în septembrie 2020
  • Pfizer și BioNTech vor fabrica 750 de milioane de doze de vaccin pe an în Germania

România a primit peste 1,3 milioane de doze de vaccin Pfizer produs în Belgia.

Dar din aprilie am putea avea şi doze de vaccin produse în Germania, pentru că BioNTech a pus deja pe picioare, la Marburg, o fabrică pe care a cumpărat-o de la elveţienii de la Novartis.

200 de milioane de doze de vaccin vor fi produse în orăşelul german cu 76.000 de locuitori. Ca să-ţi faci o idee, cam cât Târgovişte sau Reșița

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Noi producem în acest an de zeci de mii de ori mai multe doze decât anul trecut. Asta e o diferenţă enormă. Punem accent pe calitatea foarte ridicată. Nu facem compromisuri”, a spus Ugur Șahin, CEO BioNTech.

La Marburg este una dintre cele mai vechi universităţi din Germania. Iar fabrica în care va fi produs vaccinul a fost construită în 1904 din banii pe care fondatorul său, Emil von Behring, i-a primit după ce a câştigat premiul Nobel pentru Medicină, în 1901.

Behring a făcut la început un ser pentru difterie pentru copii şi apoi, pentru că venea războiul, a apărut necesitatea unui ser pentru tetanos.

Milioane de doze de vaccin și tratament au fost produse la Marburg şi pentru dizenterie, tifos sau holeră. În anii 60, un grup de cercetători ai institutului, întorşi din Uganda, au adus cu ei un virus hemoragic ucigaş, care a fost numit apoi virusul Marburg.

Până anul trecut, fabrica producea vaccin antigripal, dar nu mai era rentabilă.