• În România sunt trei cazuri de infectare cu tulpina britanică
  • Franţa ar putea impune carantină totală pentru a treia oară
  • Israelul interzice toate zborurile de pasageri de teama noilor tulpini
  • În România s-au vaccinat până azi peste 446.000 de oameni

Virusul mutant sperie Europa. Olanda a intrat în carantină de noapte pentru prima dată după al Doilea Război Mondial, Franţa vrea să închidă pentru a treia oară, iar în Marea Britanie numărul cazurilor a explodat.

Virusul şi-a făcut mutaţia şi în România. Sunt trei cazuri de infectare cu tulpina britanică: o femeie din Giurgiu şi doi angajaţi ai unei şcoli din Bucureşti. Alte 11 probe sunt în lucru. Noi însă nu suntem atât de panicaţi ca vestul Europei. Luni deschidem restaurantele.

Sunt multe incertitudini cu privire la acesată nouă tulpină. Este mai contagioasă, dar nu ştim cu cât, exact. Ai aceleaşi simptome dacă te infectezi, dar nu s-a stabilit clar dacă apar mai repede, în circa trei zile după ce te-ai infectat sau perioada de incubaţie este tot de cinci-şapte zile. Cert este că a fost identificată în peste 60 de ţări deja şi ar putea deveni forma dominată de virus în circulaţie”, a spus medicul Adrian Marinescu.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Vaccinul rămâne singura speranţa

La noi, campania de imunizare a prins puţină viteză. Până azi, peste 446.000 de români s-au vaccinat. Printre ei este şi corespondentul Aleph News, de la Timişoara, Petronela Axinte. A primit prima doză şi a povestit întreaga experiență.

„M-am îmbrăcat cu tricou, astfel încât să nu fiu nevoită să mă dezbrac, sau să îmi ridic mânecile.

Pentru că nu am găsit niciun loc în Timişoara, m-am programat la Lugoj. Până acolo fac aproximativ o oră aşa că trebuie să plec mai devreme de acasă. Dar nu contează, atât timp cât mă vaccinez.

Pentru orice eventualitate, mu mi-am adus de acasă o confirmare a programării printată, pentru că ştim foarte bine, se mai întâmplă ca sistemul să cedeze. Acum voi completa acordul şi chestionarul pentru triaj.

Mi-a fost puţin teamă. De ce? Pentru că am filmat nenumărate vaccinări şi m-am sperait de ac. Mi s-a părut cam mare. Dar, să ştiţi, nu doare absolut deloc.

Trebuie să recunosc că, mai mult decât vaccinul în sine, am aşteptat acest moment. Momentul în care primesc adeverinţă, pentur că sunt ferm convisă că voi avea la un moment dat nevoie de ea.

Am stat, conform protocolului, 15 minute în sala de post-vaccinare. Nu am avut niciun fe de reacţţii adverse. Nici dureri de cap, nici senzaţie de vomă. Acum îmi rămâne doar să semnez şi sunt gata.