• Importanța asistentelor medicale nu ar trebui ignorată sau subestimată, însă multe dintre ele sunt eroi subapreciați ai sistemului de sănătate care au fost tratați în mod oribil, în special în timpul pandemiei.
  • Asistentele medicale oferă o educație valoroasă, își susțin pacienții și nu numai că au grijă de ei, ci, de multe ori, și de cei dragi ai acestora în timpul unei urgențe medicale sau al unei șederi în spital.
  • Deși sunt un membru esențial al echipei de asistență medicală, există anumite lucruri pe care nu le vor face.

Importanța asistentelor medicale nu ar trebui ignorată sau subestimată, însă multe dintre ele sunt eroi subapreciați ai sistemului de sănătate care au fost tratați în mod oribil, în special în timpul pandemiei.

Asistentele medicale oferă o educație valoroasă, își susțin pacienții și nu numai că au grijă de ei, ci, de multe ori, și de cei dragi ai acestora în timpul unei urgențe medicale sau al unei șederi în spital.

Deși sunt un membru esențial al echipei de asistență medicală, există anumite lucruri pe care nu le vor face.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Sean Marchese, MS, RN, asistent medical la The Mesothelioma Center, cu experiență în studii clinice oncologice și peste 20 de ani de experiență în îngrijirea directă a pacienților, dezvăluie cinci lucruri pe care asistentele medicale nu le spun majorității pacienților și de ce.

Importanța relației asistent medical/pacient

Marchese spune: O relație asistentă medicală-pacient depinde de încrederea, respectul și înțelegerea reciprocă. Rolul asistentului medical este de a se îngriji de pacientul său în măsura maximă a capacităților sale, în cadrul domeniului de aplicare al centrului de tratament. Cineva care se așteaptă să se recupereze după o boală sau să se facă bine după un eveniment de sănătate trebuie să aibă încredere în cunoștințele și abilitățile asistentei medicale. O comunicare clară și sinceră este esențială pentru această relație și pentru construirea unui mediu terapeutic.”

Ce trebuie să știi despre asistentele medicale și rolul lor

Marchese subliniază: Pentru a fi clar, o asistentă medicală nu ar trebui să ascundă niciodată informații pertinente sau complete de la un pacient care sunt relevante pentru bunăstarea acestuia. Asistenta medicală colaborează cu medicul pentru a asigura un plan de acțiune clar, bazat pe informații exacte, înainte de a informa pacientul cu privire la următorii pași. A le spune pacienților doar jumătate din poveste pe baza unor teste preliminare, a unor rezultate inexacte sau a unor informații eronate este iresponsabil și poate păta relația asistentă medicală-pacient atunci când aceste informații se schimbă.

La fel cum nu ai spune cuiva despre rezultatele unei operații chirurgicale înainte ca procedura să se încheie, o asistentă medicală nu ar dezvălui un diagnostic medical sau rezultatul unui test fără a avea o imagine clară a tuturor detaliilor. O parte a rolului asistentei medicale este de a informa pacienții și familiile cu privire la orice afecțiune sau procedură medicală relevantă, iar acest lucru implică cunoașterea tuturor detaliilor fără a face presupuneri.”

Rezultate incomplete ale testelor

Potrivit lui Marchese, asistentele medicale sunt responsabile pentru compilarea tuturor rezultatelor scanărilor imagistice, a testelor de sânge și a altor examene într-un cabinet sau într-un spital. Asistenta medicală nu pune un diagnostic medical de una singură, ci se consultă cu doctorul cu privire la rezultatele probabile și la potențialele planuri de tratament. Medicul și asistenta lucrează împreună pentru a discuta toate informațiile înainte de a prezenta un diagnostic complet pacientului. Astfel, deși o asistentă medicală poate avea rezultatele testelor timpurii sau un RMN care indică un diagnostic înfricoșător, este posibil să nu fie întreaga poveste până când medicul nu comandă teste suplimentare pentru clarificare. Un test secundar sau excluderea altor boli poate salva pe toată lumea de la o conversație stânjenitoare despre rezultatele preliminare inexacte ale testelor.”

Preferințe pentru îngrijitori

La fel cum relația asistent medical-pacient se bazează pe încredere, la fel și relația asistent medical-doctor”, spune Marchese. Medicii și asistenții medicali au moduri unice de a trata pacienții sau de a comunica cu alți îngrijitori. În mod natural, asistentele medicale pot avea preferințe în ceea ce privește lucrul cu anumiți îngrijitori, dar aceste opinii nu sunt niciodată relevante pentru îngrijirea pacientului și nu ar trebui să fie ceva ce asistenta medicală dezvăluie. Dezvăluirea preferinței pentru un îngrijitor în detrimentul altuia poate degrada încrederea pacientului în acel îngrijitor și poate crea conflicte. Discuțiile negative despre colegi sau medici ar trebui să rămână în sala de pauză și niciodată în fața pacienților.”

Context personal și convingeri

Marchese explică: Asistentele medicale trebuie să se conecteze adesea cu pacienții lor la mai multe niveluri pentru a empatiza cu condițiile și situațiile lor. În multe cazuri, pacienții o vor întreba pe asistenta medicală dacă crede în religie sau dacă a avut o problemă medicală similară sau una dintre multele alte întrebări personale. În timp ce pacientul caută să stabilească o conexiune personală pentru a-l ajuta să facă față situației sale, nu este responsabilitatea asistentei medicale să dezvăluie informații personale. Desigur, dacă asistenta se simte confortabil, poate împărtăși povești despre religia, familia sau trecutul său medical, dar nu trebuie să se aștepte la asta. De asemenea, asistentele medicale nu ar trebui să își exprime niciodată propriile opinii sau convingeri în situații în care nu au fost întrebate sau nu sunt relevante. Pentru o relație asistentă medicală-pacient de succes și terapeutică, asistentele medicale trebuie să rămână obiective.”

Stresul și evenimentele de viață

Marchese ne spune: De la pandemia COVID-19, nu este un secret că asistentele medicale au fost maltratate, prost plătite și suprasolicitate. Multe asistente medicale au familii, un al doilea loc de muncă sau studiază pentru școală, dar nu este ceva ce vor spune la locul de muncă. Asistentele medicale jonglează cu solicitările medicilor, ale pacienților și ale personalului, în timp ce au de-a face cu companiile de asigurări, farmaciile, tehnicienii și familiile. Ei fac toate acestea în timp ce iau decizii medicale în cunoștință de cauză cu privire la planurile de tratament și la medicamentele care ajută la salvarea vieților oamenilor. Este o muncă solicitantă, fizic și mental, dar nu este ceva ce asistentele medicale profesioniste vor dezvălui în munca lor.”