• Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai ușor să rămânem blocați în rutină decât să explorăm ceva nou.
  • Acest lucru este valabil pentru orice, de la mesele noastre la ceea ce urmărim la televizor și până la viața noastră sexuală.
  • Experții în sex și relații dezvăluie cele mai bune modalități de a îți reaprinde viața sexuală după 50 de ani.

Cu cât înaintăm în vârstă, cu atât este mai ușor să rămânem blocați în rutină decât să explorăm ceva nou. Acest lucru este valabil pentru orice, de la mesele noastre la ceea ce urmărim la televizor și până la viața noastră sexuală.

Când vine vorba de intimitate, faptul că vă bazați pe aceleași poziții și obiceiuri de preludiu ar putea însemna că există o lipsă de pasiune și plăcere – și ar putea cauza tensiuni nedorite în afara dormitorului. Dar nu vă descurajați: Există o mulțime de modalități de a reaprinde scânteia. Experții în sex și relații dezvăluie cele mai bune modalități de a îți reaprinde viața sexuală după 50 de ani.

Iubește-ți și apreciază-ți corpul

Corpul tău nu va mai fi la fel ca atunci când erai mai tânără, iar asta este în regulă! Deși poate fi dificil de acceptat uneori, corpul tău este frumos, indiferent de vârsta pe care o ai, iar primul pas spre o viață sexuală mai bună este să îți însușești asta cu încredere.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Lara Pack, CEO și fondator al companiei de produse de plăcere Elixir Play, sugerează să porți ceva care incită o reacție pozitivă cu privire la corpul tău. Poate că este vorba de lenjerie intimă, poate că este o rochie superbă sau poate că sunt niște pantofi noi”, spune ea. Cu cât te simți mai sexy, cu atât mai confortabilă vei fi în dormitor. Și știm cu toții cât de sexy este încrederea.

Începe meditația sexuală

Meditația este benefică în mai multe moduri, mai ales când vine vorba de a renunța la excesul de stres și de a te centra. Deși sentimentul de relaxare este un beneficiu atunci când vine vorba de sex, meditația ar putea face mai mult decât să te calmeze.

Tara Suwinyattichaiporn, PhD, expert în sex și relații și gazda podcastului Luvbites by Dr. Tara, recomandă meditația sexuală pentru cuplurile de peste 50 de ani. Închide ochii, dezbracă-te, stai în liniște într-un spațiu confortabil și simte senzațiile din diferite părți ale corpului tău”. Dacă te simți confortabil cu ea, aceasta este, de asemenea, o experiență pe care o poți împărtăși cu partenerul tău.

Comunică cu partenerul tău

Este important să păstrezi deschisă linia de comunicare pe măsură ce tu și partenerul tău încercați lucruri noi și creșteți în relația voastră sexuală. Pack îi încurajează pe oameni să își anunțe partenerii ce le place de fapt.  Mergi încet și găsește ceea ce te face să te simți bine”, spune ea. Vocalizarea acestei plăceri poate fi la fel de simplă ca un geamăt.

Lee Phillips, LCSW, terapeut sexologic și de cuplu certificat, explică faptul că nu există o formulă prestabilită pentru fiecare persoană sau cuplu. De asemenea, sexul se termină atunci când dorești să se termine, iar acesta poate arăta diferit de fiecare dată când îl ai. Nu te rușina să îi spui partenerului tău că ceva ce a fost plăcut săptămâna trecută nu mai este.

Adaugă și ceva sexting

Sextingul poate crește anticiparea unei relații intime cu un partener. Este, de asemenea, ceva ce, dacă ai peste 50 de ani, probabil că nu ai făcut la începutul relației tale.

A face ceva diferit și cu nervi poate crea emoție, ceea ce, la rândul său, favorizează mai multe oportunități de excitare”, spune Suwinyattichaiporn. Poți fi la fel de subtilă ca și trimiterea câtorva emoji romantice sau poți merge mai departe, trimițând fotografii (asigură-te doar că telefonul tău nu ajunge pe mâini greșite).

Înțelege că s-ar putea să ai nevoie de ajutor

Când îmbătrânești, hormonii tăi se schimbă, iar acest lucru îți afectează libidoul și corpul – dar nu este nimic de care să îți fie rușine. De exemplu, lubrifiatul nu este un test al sexualității tale, ci este rezultatul constituției tale biologice. Lubrifiantul este cel mai bun prieten al tău”, spune Pack. Gândește-te la diferența dacă cobori pe un tobogan care are apă, față de când nu are. Corpurile noastre sunt la fel”. De asemenea, dacă dvs. sau partenerul dvs. considerați că vă ia mai mult timp să vă aprindeți, vorbiți despre ceea ce vă va face să vă simțiți atrași, în loc să evitați conversația.