7 din 10 români reușesc să doarmă peste 7 ore pe noapte, arată un studiu. Topul celor mai odihnite țări din Europa

Deși avem suficiente motive să fim stresați, cu un război la graniță, cu noi taxe impuse de guvern și cu
o vară cu temperaturi extreme, totuși suntem unul dintre popoarele europene care pare să se odihnească suficient. 7 din 10 români reueșesc să doarmă peste 7 ore pe noapte, arată un studiu recent.

S-au luat în considerare orele maxime și minime de lucru, dreptul la concediul de odihnă, câte pauze sunt permise și procentul populației care doarme peste 7 ore pe noapte.

Top cele mai odihnite țări

Slovacia este cea mai odihnită țară din Europa. Printre motivele pentru care slovacii dorm atât de bine noaptea se numără un concediu plătit generos de 28 de zile pe an, 15 zile suplimentare de sărbători legale și 12 ore de odihnă între schimburi la locul de muncă.

Pe locul al doilea se află Finlanda cu 83% dintre oamenii care dorm peste 7 ore pe noapte. Lucrătorii din Finalda au dreptul la pauze de o oră de muncă și au una dintre cele mai mici medii anuale de ore lucrate pe persoană.

Bulgaria s-a clasat pe locul trei, datorită faptului că lucrătorii beneficiază de pauze de 2 zile consecutive pe săptămânp, dintre care una este duminica.

Iar la finalul topului se situează Italia, Olanda și Grecia care sunt cele mai prost odihnite țări.

Cât de odhnită este România

România se află pe locul 17 al clasementului din cele 28 de țări. Minimul de zile libere plătite este de doar 20 pe parcusul unui an la care se însumează încă 12 zile care însumează sărbătorile legale. Lucrătorii noștri beneficiază de 2 zile libere consecutive pe săptămână și au dreptul la pauze de jumătate de oră în timpul zilei.

Citește și:

Exit mobile version