• Inițiativa caritabilă ReSex se concentrează pe sprijinirea veteranilor de război ucraineni răniți, ajutându-i să-și redescopere viața sexuală după traumele fizice și emoționale suferite în timpul serviciului militar.
  • Fondată de Ivona Kostyna și echipa sa de la Veteran Hub, ReSex oferă suport emoțional și informații practice veteranilor, abordând deschis și sănătos aspectele legate de viața lor sexuală.
  • Prin producerea a peste 6.000 de broșuri informative, o campanie puternică pe rețelele sociale și o linie telefonică de asistență, ReSex ajută veteranii să se adapteze la schimbările survenite după răni grave.

Inițiativa caritabilă ReSex se străduiește să ofere sprijin veteranilor răniți, ajutându-i să își redescopere viața sexuală după traumele fizice și emoționale suferite în timpul serviciului militar, scrie BBC.

Evenimentele dramatice au avut loc în timpul asediului brutal lansat de forțele rusești asupra orașului portuar Mariupol, în luna martie a anului trecut.

Povestea lui Hilb Stryzhko, un veteran de război

Hlib Stryzhko, un curajos pușcaș-marinișt, a fost în prima linie a apărării orașului și a trăit experiența devastatoare a unei explozii care l-a aruncat de la etajul al treilea al unei clădiri. Rănile sale au fost severe, cu bazinul, maxilarul și nasul rupte, iar căldura exploziei i-a topit chiar și ochelarii tactici.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
ALTMAN ARUNCĂ MĂNUȘA CĂTRE GOOGLE
ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE

După căderea în captivitate sub forțele rusești, Hlib a revenit în cele din urmă acasă, dar a simțit că îngrijirile medicale primite au fost insuficiente.

În timpul eforturilor sale de recuperare, Hlib a primit sprijin dintr-o direcție neașteptată: ReSex.

Ce este ReSex?

Această organizație caritabilă a fost fondată de Ivona Kostyna și echipa sa de la Veteran Hub, având drept scop oferirea de suport emoțional și informații practice veteranilor, pentru a-i ajuta să abordeze deschis și sănătos aspectele legate de viața lor sexuală.

ReSex a produs peste 6.000 de broșuri informative, distribuite în centrele medicale, comunităților de veterani și familiilor acestora din întreaga Ucraină.

Totodată, au inițiat o campanie puternică pe rețelele de socializare, cu videoclipuri edificatoare, grafică relevantă și chiar o linie telefonică de asistență.

Cum ajută ReSex veteranii de război

Proiectul ReSex acoperă o gamă largă de subiecte, de la informații de bază despre biologie și masturbare, până la aspecte mai profunde legate de intimitate și construirea relațiilor sănătoase. O atenție specială este acordată aspectelor emoționale, ajutând veteranii să învețe să se accepte, să se iubească și să construiască relații bazate pe intimitate după experiențele lor traumatice.

„Este vorba despre cum te poți accepta, cum te poți iubi și cum poți construi o relație cu tine însuți și cu partenerul tău după aceste leziuni, cu sexul și cu intimitatea în relații”, a spus Kateryna Skorokhod, managerul proiectului RoSex.

„Așadar, sexul după rana lor ar fi primul lor sex dintotdeauna, ceea ce este destul de diferit de ceea ce și-ar fi putut imagina”.

Citește și: