A fost creat antricotul prin bioprintare 3D. Are țesut muscular și adipos, dar și un sistem care imită vasele de sânge din țesut

  • Cercetătorii de la Technion și Aleph Farms au creeat un antricot prin bioprintare 3D.
  • Antricotul are același gust și aspect ca o friptură obișnuită, spun cercetătorii.
  • Are țesut muscular și adipos, dar și un sistem care imită vasele de sânge din țesut.

În curând, vegetarienii vor putea să mănânce carne fără probleme. Asta pentru că aceasta va putea fi obținută prin bioprintare 3D. Cercetătorii de la Institutul Tehnologic din Israel au lucrat în tandem cu firma Aleph Farms să găsească o soluție pentru înlocuirea cărnii animale și au reușit să creeze un antricot prin bioprintare 3D. Rezultatul este spectaculos.

Am găsit un mod de a izola celulele responsabile pentru creșterea țesutului muscular și să reproducem în afara condițiilor optime din corpul animalului pentru ca aceste celulele să crească și să formeze mușchiul. Cu alte cuvinte, carnea. Totul în condiții controlate”, a declarat Didier Toubia, CEO Aleph Farms.

Are un sistem care imită vasele de sânge din țesut

Antricotul printat are și țestul muscular, cât și adipos. În plus, are un sistem care imită vasele de sânge din țesut. Astfel, oferă aceleași senzații de gust și miros ca o friptură normală. Cercetătorii spun motivul pentru care este foarte important să consumăm carnea obținută astfel.

Industria cărnii este inficientă. Folosim 15.000 de litri de apă pentru a crea un kilogram de carne. 30% din pământul de pe Terra este folosit de către industria cărnii iar acesta reprezintă 70% din terenul arabil. Până în 2050, cererea pentru carne se va dubla ceea ce înseamnă e că nu vom avea suficient pământ pentru atât de mult carne”, a declarat dr. Tom Ben-Arye, cercetător Technion.

A fost deschis deja primul restaurant care servește carne artificială. Momentan este un experiment în Singapore, iar Bill Gates le-a cerut recent statelor puternice să înceapă să consume doar carne artificială.