• 93% dintre părinți au considerat că copiii lor beneficiază întotdeauna sau de obicei de sprijinul social și emoțional de care au nevoie.
  • Studiul arată că tinerilor le este greu să își exprime sentimentele față de părinții lor.
  • 20% dintre adolescenți au declarat că rareori sau niciodată nu au beneficiat de sprijinul de care au nevoie.

Un nou studiu condus de National Center of Health Statistics arată că adolescenții nu simt că primesc suport emoțional din partea părinților. Motivul? Diferența de percepție a ce înseamnă conexiune emoțională. Studiul arată că tinerilor le este greu să își exprime sentimentele față de părinții lor.

Adolescenții se gândesc adesea la sentimentele lor, împreună cu identitatea și locul lor în lume, dar s-ar putea să nu dorească să împărtășească acest lucru cu părinții lor, a declarat Dr. Jeffrey Arnett, un psiholog de dezvoltare și cercetător principal la Universitatea Clark.

De asemenea, poate exista o neconcordanță între sprijinul pe care părinții cred că îl oferă și tipul de sprijin pe care îl caută copiii lor adolescenți – chiar și atunci când există cele mai bune intenții de ambele părți.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

În general, 93% dintre părinți au considerat că copiii lor beneficiază întotdeauna sau de obicei de sprijinul social și emoțional de care au nevoie, însă numai aproximativ 59% dintre adolescenți au considerat că acest lucru este adevărat, conform noului raport. În schimb, 20% dintre adolescenți au declarat că rareori sau niciodată nu au beneficiat de sprijinul de care au nevoie, comparativ cu doar aproximativ 3% dintre părinți care au fost de aceeași părere.

„Ținând calea de comunicare deschisă și evitând o critică excesivă sau o critică a ceea ce fac, asta nu înseamnă să nu le dea un feedback constructiv cu privire la anumite acțiuni, dar să evite critica pentru a menține relația deschisă. Adolescenții sunt sensibili prin specificul vârstei la un anumit tip de interacțiune. Timp de calitate împreună pentru că acesta facilitează conversațiile autentice cu rost. De asemenea, înțelegere, să o luăm de la ceea ce sunt ei și să îi ghidăm în acest parcurs cu încredere”, a explicat Răzvan Zaharia, psiholog, la Aleph News.

Citește și