• Aeroportul internațional Lukla din Nepal este considerat cel mai periculos din lume.
  • Singurele aeronave care pot ateriza pe Lukla sunt aeronavele de tip STOL.
  • Lukla amplasat în munți la o altitudine de 2.860 metri și are o pistă scurtă de 460 de metri.

Aeroportul internațional Lukla din Nepal este considerat cel mai periculos aeroport din lume. De ce? Este amplasat în munți la o altitudine de 2.860 metri și are o pistă extrem de scurtă, de doar 460 de metri, care se termina într-o prăpastie adâncă de aproximativ un kilometru, scrie CNN. Aeroportul a fost scena mai multor accidente fatale de-a lungul anilor, care au dus la moartea a peste 50 de pasageri și membri ai echipajului.

Lista aeroporturilor periculoase continuă cu aeroportul Madeira. Acesta are o pistă extrem de îngustă și plasată pe un pod suspendat deasupra apei, ceea ce face ca aterizările și decolările să fie extrem de dificile, în special în condiții meteorologice nefavorabile.

Un pilot easyJet a enumerat pe TikTok aeroporturile care necesită instruire suplimentară pe simulator pentru a ateriza în siguranță.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?
E GENUL MEU
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL

„Complexitatea aterizării depinde de pistă, dacă e mică, sau de altitudinea la care se află, dacă depășește nivelul mării, e mult teren care complică situația. Unele exemple sunt Mykonos, are o pistă foarte scurtă. Funchal din Madeira. Și apoi Innsbruck, acolo, căpitanul și ajutorul lui au nevoie de un instructaj suplimentar în simulatoare și apoi trebuie să zboare cu căpitanul care i-a antrenat”.

Citește și: