• Talibanii au interzis frizerilor din provincia afgană Helmand să radă sau să taie barba, spunând că acest lucru încalcă interpretarea lor a legii islamice, relatează BBC.
  • Oricine va încălca regula va fi pedepsit, a declarat poliţia religioasă talibană.
  • Unii frizeri din capitala Kabul au declarat că au primit, de asemenea, ordine similare.

Instrucţiunile sugerează o revenire la regulile stricte din timpul mandatului trecut al grupului, în ciuda promisiunilor de guvernare mai blândă.

De la preluarea puterii, luna trecută, talibanii au aplicat pedepse dure împotriva oponenţilor. Sâmbătă, luptătorii grupului au împuşcat mortal patru presupuşi răpitori, corpurile fiind spânzurate pe străzile din provincia Herat.

Într-un anunţ afişat în saloanele din sudul provinciei Helmand, ofiţerii talibani au avertizat că frizerii trebuie să respecte legea Sharia în ceea ce priveşte tunsul şi barba.

Recomandări

BUCUREȘTI, INUNDAT DE PLOI
COLDPLAY CERE O HUIDUIALĂ ADECVATĂ
ACORD DE SECURITATE ÎNTRE SUA ȘI UCRAINA
CUM E VREMEA
PSD-PNL VOR SĂ MUTE IAR PREZIDENȚIALELE
TOPUL CELOR MAI VALOROASE BRANDURI

„Nimeni nu are dreptul să se plângă”, scrie în anunţ.

„Luptătorii continuă să vină şi să ne ordone să nu mai tăiem bărbile. Unul dintre ei mi-a spus că pot trimite inspectori sub acoperire pentru a ne prinde”, a declarat un frizer din Kabul.

Un alt frizer, care conduce unul dintre cele mai mari saloane din oraş, a declarat că a primit un telefon de la cineva care pretindea că este un oficial guvernamental. Acesta l-a instruit să „nu mai urmeze stilurile americane” şi să nu radă sau să tundă barba nimănui.

În timpul primului mandat al talibanilor, între 1996 şi 2001, islamiştii liniei dure au interzis coafurile extravagante şi au insistat ca bărbaţii să-şi lase barbă.