• Adăugarea unei zile suplimentare la fiecare patru ani este crucială pentru a menține coerența între timpul măsurat de calendar și timpul astronomic. 
  • Ziua de azi, 29 februarie, apare în calendarul gregorian o dată la patru ani.
  • Anul bisect a fost introdus pentru a sincroniza calendarul cu anul astronomic.

Ai o zi în plus să faci lucruri care te pasionează, să te bucuri de persoanele din jur sau să te relaxezi. Ziua de azi, 29 februarie, apare în calendarul gregorian o dată la patru ani. Adăugarea unei zile suplimentare la fiecare patru ani este crucială pentru a menține coerența între timpul măsurat de calendar și timpul astronomic.

„Petrec ziua alături de studenții de la Centrul de Excelență în Studiul imaginii de la Facultatea de Litere pentru că avem o ediție specială, Digital Fellows, de pedagogii inovative. Masteranzii și doctoranzii noștri intră în dialog cu elevi de clasele a IX-a, a XII-a și discută despre cum poate fi îmbunătățită predarea interactivă, care se bazează pe creativitate, nu acea creativitate cuantificată în lungimea unui eseu cu multe metafore, ci creativitatea văzută drept capacitatea de a-ți pune noi întrebări”, a explicat Corina Popa, fondatorul Școlii de Gramatică, la Aleph News.

Anul bisect a fost introdus pentru a sincroniza calendarul cu anul astronomic. Deoarece mișcarea Pământului în jurul Soarelui nu durează exact 365 de zile, ci 365,24 de zile, a fost necesară introducerea unei zile suplimentare la intervale regulate pentru a menține calendarul în pas cu mișcarea astrală.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

Citește și