• O pianistă care a fugit din Ucraina cu fiica ei mică și o valiză spune că va folosi muzica ca pe o ,,armă” pentru a arăta spiritul țării sale în cadrul Eurovisionului de sâmbătă, 13 mai.
  • Daria Golovchenko, care își caută un loc de muncă cu normă întreagă ca pianistă, a fugit în Marea Britanie din Herson în aprilie 2022 împreună cu fiica ei, Sophia, pe atunci în vârstă de doi ani.
  • Ea va interpreta cântece ucrainene, precum și hituri clasice, inclusiv Hit The Road Jack, la Piece Hall din Halifax, în aceeași zi cu marea finală Eurovision.

O pianistă care a fugit de acasă, în Ucraina devastată de război, doar cu fiica ei mică și o valiză, spune că își va folosi clapele ca pe o ,,armă” la un concert în West Yorkshire, Anglia.

Daria Golovchenko va cânta în cadrul unui eveniment Eurovision care va dura o zi la Halifax’s Piece Hall.

Concursul Eurovision este organizat de Marea Britanie la Liverpool în numele Ucrainei.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Daria Golovchenko a declarat că va folosi muzica pentru a vorbi despre cultura ucraineană.

Pianista, care a fugit din casa ei din orașul Herson în aprilie 2022, a declarat că a fost ,,cea mai dificilă decizie din viața mea” .

,,Nu am putut aduce decât un singur bagaj și a fost foarte dificil să decid ce să aduc” , a spus ea pentru BBC.

Golovchenko, care se află acum în Holmfirth, a spus că a stat fără mâncare și a dormit pe o saltea ,,minusculă” pe podeaua unei gări, înainte de a fi condusă în Polonia și de a ajunge în cele din urmă în care a fost găzduită.

,,Lupt prin muzică”

Vorbind despre spectacolul ei de la emblematica Piece Hall, ea a spus: ,,Este o mare oportunitate de a ne arăta și de a ne reprezenta cultura prin muzica noastră.

,,Voi cânta muzică ucraineană, cu o piesă compusă de un compozitor ucrainean care se află în Liov, și alte câteva cântece mai cunoscute. „

Golovchenko a declarat că ,,nu este momentul să ne ascundem, ci să vorbim despre cultura noastră ucraineană” .

Ea a spus: ,,Rușii ne distrug orașele, viețile, dar nu ne pot distruge spiritul – eu lupt aici prin muzică, arma mea este muzica.”

Citește și

Zelenski, vizită oficială la Roma. După discuţii cu preşedintele şi premierul Italiei, va merge la Vatican

FOTO. Lily-Rose Depp și-a confirmat noua relație. Fiica lui Johnny Depp se întâlnește de câteva luni cu rapperul 070 Shake

VIDEO. NASA a lansat un balon cu superpresiune din Noua Zeelandă în scopul unor misiuni științifice