• O asistentă din cadrul unei școli a fost diagnosticată cu cancer după ce a recunoscut simptomele datorită unei voci din capul ei.
  • Tracy Warrington a lucrat pentru Swansea Bay University Health Board timp de peste 20 de ani și a observat rapid că trebuie să ceară sfatul unui medic.
  • Ea a spus că într-o zi și-a amintit brusc de sfatul dat de o fostă colegă de la planificare familială, conform căruia sângerările după menopauză nu trebuie niciodată ignorate.

O asistentă din cadrul unei școli a fost diagnosticată cu cancer după ce a recunoscut simptomele datorită unei voci din capul ei.

Tracy Warrington a lucrat pentru Swansea Bay University Health Board timp de peste 20 de ani și a observat rapid că trebuie să ceară sfatul unui medic.

Ea a spus că într-o zi și-a amintit brusc de sfatul dat de o fostă colegă de la planificare familială, conform căruia sângerările după menopauză nu trebuie niciodată ignorate.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Testele au arătat apoi că Tracy avea cancer endometrial, o formă a bolii care începe în uter, relatează WalesOnline.

Asistenta medicală, care a locuit în Swansea timp de 20 de ani, dar care în prezent locuiește în Ammanford, a declarat: „Știam că simptomele pe care le aveam nu erau în regulă. Erau simptome minore, nu foarte grave, dar știam din experiența mea de lucru în diferite locuri, cum ar fi planificarea familială, că ceva nu era în regulă. Am avut o colegă cu care am lucrat în domeniul planificării familiale și care obișnuia să transmită mici informații, nu doar pentru pacienți, ci și pentru noi înșine. Într-o zi i-am auzit vocea în cap, amintindu-mi că mi-a spus cu voce tare, nu doar mie: „dacă aveți vreodată sângerări după menopauză, nu le ignorați.”

Tracy a adăugat: „Așa că am mers la o asistentă medicală care mi-a recoltat o probă și mi-a spus că, în cazul acestor simptome, trebuie să mă adresez întotdeauna unui specialist și sunt foarte recunoscătoare că am făcut-o. ”

„Am un stil de viață sănătos, nu sunt supraponderală, fac exerciții fizice, mănânc sănătos, beau doar cantități mici de alcool, nu am cancer în familie, așa că singurul meu factor de risc real a fost vârsta mea.”

Tracy îi îndeamnă pe ceilalți să fie atenți la principalele simptome ale cancerului de endometru, inclusiv sângerările de după menopauză, care sunt cele mai frecvente simptome, sângerări între menstruații sau menstruații mai abundente după menopauză, secreții vaginale neobișnuite care nu sunt cauzate de menstruație, urinare dificilă sau dureroasă, dureri pelviene și dureri în timpul actului sexual.

Ea a adăugat: „Am făcut diferite teste de diagnosticare și în timpul unei ecografii au observat că o parte din mucoasa uterului meu era destul de îngroșată, ar trebui să fie în jur de 4 mm, dar unele părți erau groase de până la 22 mm. Nu este mult, dar este o diferență mare. Niciodată nu am avut probleme, mi-am născut cei doi băieți destul de ușor și nu am avut niciodată probleme reale cu menopauza. Așa că a fost un adevărat șoc să fiu diagnosticată.”

Femeia a primit diagnosticul în luna ianuarie a acestui an și a trebuit să aștepte șase săptămâni pentru o intervenție chirurgicală de îndepărtare a uterului, ovarelor și a colului uterin.

Ea a spus: „Așteptarea a fost cea mai grea. Am stat internată la spitalul Singleton timp de două nopți, dar m-am simțit surprinzător de bine după aceea. ”

„Timp de aproximativ două săptămâni m-am simțit un pic inflamată, dar nu am simțit dureri acute. Nu mi-a afectat prea mult viața de zi cu zi, doar că nu am putut alerga o vreme și a trebuit să merg puțin mai încet.”

„Din fericire, sunt destul de în formă și activă, fac alergări de 5 km, ceea ce sunt sigură că m-a ajutat la recuperare. Dar am fost speriată înainte. Nu mai fusesem niciodată operată sau bolnavă. A trebuit să urmez radioterapie localizată, care se numește brahiterapie și încă sunt în contact cu medicul meu.”

Tracy a adăugat: „Am fost tratată foarte bine și sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat. Asta include prietenii și colegii.”