• O replică a unui Aston Martin DB5 folosit pentru cascadoriile din superproducția lui James Bond ,,No Time to Die” s-a vândut miercuri la licitație cu aproape 3 milioane de lire sterline.
  • Încasările obținute în urma vânzării, care a ajuns la 2,92 milioane de lire sterline (3,18 milioane de dolari), vor fi donate în scopuri caritabile.
  • Replica este dotată cu imitații de mitraliere în spatele farurilor.

O replică a Aston Martin DB5, folosită pentru cascadorii în filmul James Bond „No Time To Die” , s-a vândut ieri pentru aproape 3 milioane de lire sterline, în cadrul unei licitaţii caritabile care a strâns peste 6 milioane de lire sterline, potrivit France Presse.

Licitaţia, organizată de Christie’s pentru a celebra 60 de ani de James Bond pe marele ecran, a strâns 6.827.000 de euro pentru 25 de loturi, potrivit contului oficial de Twitter al lui James Bond.

Fondurile strânse sunt destinate unui număr de 45 de organizaţii caritabile, printre care Fundaţia Prinţului Charles (numită astfel înainte de a deveni rege odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a la 8 septembrie) şi Medecins Sans Frontieres.

Cel mai scump exemplar Aston Martin DB5 a fost vândut pentru 6,4 mil. de dolari

Vândută pentru suma de 3,26 milioane de euro, replica DB5, modelul iconic folosit de 007, este una dintre cele opt maşini special concepute şi construite pentru lungmetrajul din 2021 şi singura maşină folosită pentru cascadorii pusă în vânzare până în prezent de Aston Martin şi EON productions.

Un alt Aston Martin, un model V8 de la începutul anilor 1980, care apare de asemenea în ,,No Time To Die” , s-a vândut cu peste 700.000 de euro, iar un al treilea, un DBS Superleggera recent, pentru peste 450.000 de euro.

Printre alte obiecte puse în vânzare se numără costume şi accesorii legate de celebra sagă. Alte 36 de loturi au fost scoase la licitaţie online între 15 septembrie şi 5 octombrie.