Bucătarul reginei Elisabeta divulgă rețeta secretă de omletă. Ce ingrediente secrete folosea?

Sursa: Mediafax
  • Bucătarul Reginei Elisabeta i-a făcut ouăle omletă cu două ingrediente secrete.
  • Regina și-a schimbat rareori alimentația ei sănătoasă, iar omleta a devenit un element de bază pentru micul dejun.
  • Nu este o surpriză pentru nimeni că regretata regina Elisabeta a II-a a trăit o viață lungă urmând o alimentație sănătoasă. 

Bucătarul Reginei Elisabeta i-a făcut ouăle omletă cu două ingrediente secrete. Regina și-a schimbat rareori alimentația ei sănătoasă, iar omleta a devenit un element de bază pentru micul dejun.

Dacă există un lucru care ne unește pe toți, acela este mâncarea. Printre alimentele preferate ale Reginei se numără prăjiturile de ceai, peștele, mango și dulceața de căpșuni. Ea a vorbit chiar și despre faptul că mânca sandvișuri cu gem în fiecare zi cu ceaiul ei.

Totuși, micul dejun nu a fost întotdeauna la fel. Ouăle omletă erau o parte ocazională a micului ei dejun, iar garniturile sale preferate erau cu adevărat delicioase. Nu este o surpriză pentru nimeni că regretata regina Elisabeta a II-a a trăit o viață lungă urmând o alimentație sănătoasă. Și ceea ce i-a plăcut să mănânce în fiecare zi nu s-a schimbat prea mult în ultimii 60 de ani.

Una dintre aceste feluri de mâncare este omleta la micul dejun. Și, deși credem că cunoaștem toate avantajele pentru a face ouă pufoase și delicioase, se pare că există câteva ingrediente secrete în ouăle preparate Reginei care le fac să aibă un gust cu adevărat uimitor.

Omleta reginei Elisabeta includea nucșoară și lămâie în omletă

Poate sună puțin ciudat, dar este complet adevărat. Regina Elisabeta își savura ouăle omletă cu coajă de lămâie și nucșoară.

Atunci când Regina dorea o mâncare plină de proteine la micul dejun, bucătarul ei începea cu trei ouă bio și o lingură de lapte. El bătea bine înainte de a turna amestecul într-o tigaie caldă, la foc mic, cu o lingură de unt. Acest lucru avea rolul de a menține ouăle pufoase și de a evita formarea de cocoloașe. Chiar înainte ca ouăle să se întărească complet, el adăuga în jur de o linguriță de coajă de lămâie și un vârf de cuțit de nucșoară. După ce ouăle se închegau complet, erau garnisite cu piper negru și arpagic și erau servite imediat Majestății Sale.

Ce a mai mâncat Regina pe parcursul zilei?

Așa cum s-a menționat, ouăle omletă nu erau chiar un aliment obișnuit de zi cu zi. De obicei, regina Elisabeta se bucura de o cană de ceai Earl Grey alături de biscuiți de ceai. Apoi, ea se savura un bol de cereale Special K. La prânz, ea mânca în mod regulat pește cu legume la aburi. De asemenea, îi plăcea să mănânce biscuiți și sandvișuri.

Majestății Sale îi plăcea somonul și adesea alegea acest pește special ca fel principal de mâncare. Piersicile albe cultivate lângă Castelul Windsor erau desertul ei preferat.