• The Global Liveability Index a evaluat 173 de orașe ale lumii.
  • Topul a luat în calcul factori precum stabilitate, sănătate, educație și infrastructură.
  • Viena are o istorie păstrată, transport public bun și îngrijire la prețuri accesibile.

Viena, capitala Austriei a fost declarat cel mai bun oraș din lume în care poți să locuiești. Topul a luat în calcul 173 de orașe de pe mapamond, iar Bucureștiul se regăsește pe poziția 99. Criteriile luate în calcul sunt stabilitatea financiară, sănătatea, cultura, mediul, educația și infrastructură.

Viena are o istorie foarte bine conservată, un sistem de transport public fără cusur, acces facil la cafenele, iar îngrijirea copiilor e la prețuri accesibile. Orașul este cunoscut și pentru tradiția sa muzicală. Știi bine compozitori celebri precum Mozart, Beethoven și Strauss care au trăit și au lucrat aici. Iar dacă ai în plan să vizitezi Viena, trebuie să guști mâncărurile tradiționale, cum ar fi wiener schnitzel, și să vizitezi diferite piețe, cum ar fi Naschmarkt.

Melbourne a obținut cel mai mare punctaj de cultură și mediu și pe bună dreptate. Orașul australian are o scenă culinară, arte culturale, evenimente și atracții, găzduiește evenimente sportive internaționale, cum ar fi Marele Premiu de Formula 1 al Australiei și Australian Open. Pe lângă asta îți poți plimba mașinuța ta roșie la plajă, pentru că este aproape.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
„SATUL SATELOR” DIN ITALIA: PECCIOLI
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI

Osaka este cel mai bun clasat oraș Japonez în acest clasament, cu un punctaj maxim la stabilitate, asistență medicală și educație. Ai un oraș frumos, din ce vezi din imagini, iar costul vieții pe lună este de 500 de dolari, unde este inclusă și întreținerea. Auckland, Noua Zeelandă, are același punctaj cu Osaka. Infrastructură, multe plaje, iar pentru bărbați, beneficiezi de evenimente de talie mondială, inclusiv Campionatul Mondial de Fotbal Feminin, care se desfășoară în acest moment.

Citește și