• Burger King a introdus lemongrass în dieta vacilor.
  • Flatulența vacilor e responsabilă de emisii de metan.
  • Lemongrassul are rolul de a ajuta vacile să emită mai puțin metan în timpul digestiei.

Știai că flatulența excesivă are efecte negative asupra schimbărilor climatice? Pentru vaci s-a găsit soluția. Burger King le îmbunătățește dieta cu conținut scăzut de carbohidrați adăugând 100 de grame de lemongrass pentru a reduce emisiile de metan, aka flatulența vacilor, scrie CNN.

Noul plan de dietă va reduce emisiile de metan ale vacilor cu 33% pe zi, au spus reprezentanții Burger King. Emisiile despre care vorbim au o contributie majoră la schimbarile climatice pentru că gazul captează căldura soarelui.

Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marți în sandwichurile cunoscute sub numele de Whopper vândute în unele restaurante din Austin, Los Angeles, Miami, New York și Portland. Burger King a precizat că noul aliment din meniu este „open source și destul de simplu de folosit“, iar planul dietei a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California, Davis.

Potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA, 50%-65% din totalul emisiilor de metan provin din activități umane, inclusiv din zootehnie. „Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne și alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem și să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influențează schimbările climatice“, a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD