• O femeie povestește realitatea de a trăi cu o afecțiune rară, după ce sânii ei au crescut cu patru numere de sutien în doar un an – și încă nu se opresc din creștere.
  • Pamelia J, în vârstă de 27 de ani, a fost diagnosticată cu gigantomastie în martie 2022, după ce a solicitat ajutor medical pentru durerile de spate, gât și umeri.
  • Femeia a fost trimisă la un chirurg, care a identificat că are o afecțiune foarte puțin frecventă, caracterizată prin creșterea excesivă a țesutului mamar.

O femeie povestește realitatea de a trăi cu o afecțiune rară, după ce sânii ei au crescut cu patru numere de sutien în doar un an – și încă nu se opresc din creștere. Pamelia J, în vârstă de 27 de ani, a fost diagnosticată cu gigantomastie în martie 2022, după ce a solicitat ajutor medical pentru durerile de spate, gât și umeri.

Femeia a fost trimisă la un chirurg, care a identificat că are o afecțiune foarte puțin frecventă, caracterizată prin creșterea excesivă a țesutului mamar. Pamelia speră să crească gradul de conștientizare a provocărilor care vin odată cu creșterea rapidă a sânilor, cum ar fi cumpărăturile pentru haine și privirile josnice ale bărbaților. În doar opt luni, bustul Pameliei a trecut de la o mărime de sutien J la o mărime M, crescând cu 14 cm în lățime.

Ea spune că acest lucru îi provoacă un disconfort fizic și mental masiv și că este adesea judecată de străini pentru sânii ei mari.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Este foarte inconfortabil – sunt atât de grei și pot avea dureri mari”, a declarat Pamelia pentru Mirror. La început a fost amuzant și interesant să văd cât de mult cresc, dar recent a început să mă simt inconfortabil și mă trezesc că îmi doresc să am sâni de dimensiuni normale. Mă lupt să găsesc haine care să se potrivească bustului meu și ajung să port doar tricouri supradimensionate. Există opțiuni foarte limitate pentru femeile cu bustul mai mare, mai ales dacă nu vrei să-ți arăți decolteul. Mă simt foarte stânjenită când ies în public. Dacă port ceva care îmi strânge pieptul, observ că femeile se uită la mine. Simt că sunt privită urât pentru că sânii mei sunt atât de mari, așa că am tendința de a sta acasă – sănătatea mea mintală a avut de suferit din această cauză.”

Pamelia suferă, de asemenea, de sindromul ovarelor polichistice (SOPC), așa că este supusă unor teste pentru a vedea dacă cele două afecțiuni ar putea fi legate. Gigantomastia poate fi cauzată de o serie de factori, inclusiv modificări hormonale, medicamente și boli autoimune, dar cauza lui Pamelia este în prezent necunoscută. Cea mai bună opțiune pentru ea este să facă o reducere a sânilor, pe care speră să o facă la un moment dat în 2023.

Pamelia are un fiu, Pagan J, în vârstă de șapte ani, și ar dori să mai aibă un copil înainte de operație. Există o șansă ca sânii ei să crească din nou la dimensiunea lor actuală după reducere, dar ea așteaptă cu nerăbdare să i se ușureze unele dintre disconforturile pe care le are. Femeia, care locuiește în Melbourne, Australia, a folosit TikTok pentru a-și împărtăși experiența, deoarece nu văzuse oameni care să posteze despre gigantomastie.

Ea speră că împărtășirea poveștii sale îi va încuraja pe oameni să se gândească de două ori înainte de a-i judeca aspectul fizic. Ea a adăugat: „Reacția online a fost în general surprinzător de pozitivă și multe femei mi-au împărtășit experiența lor în ceea ce privește reducerea. Bineînțeles, primești câte un comentariu nepoliticos, dar, în mare parte, simt că a deschis ochii oamenilor asupra ceea ce este gigantomastia – este o afecțiune foarte rară, așa că majoritatea oamenilor nu știu despre ea. Mi-ar plăcea ca oamenii să se documenteze înainte de a-și da o părere despre felul în care arăt. Este inconfortabil și NU este ușor să ai gigantomastie.”