Ce bei de revelion şi cum tratezi mahmureala de a doua zi

Bea cu măsură și ține minte ordinea asta: prosecco, vin rosu, vin alb, şampanie şi vin desert. Pentru orice eventualitate, îţi dau şi o reţetă împotriva mahmurelii. Dar, mai târziu. Întâi, îl las pe Sorin să-ţi spună câte ceva despre Revelion.

În noaptea dintre ani, ai timp berechet să combini băuturile fără grija că te vei alege cu o durere de cap. Masa festivă trebuie să înceapă neapărat cu un aperitiv.

Ascultă sfatul unui sommelier cu experiență: „Putem să începem chiar cu un prosecco, să înmuiem puţin papilele şi să cream acea, eu îi zic pe româneşte… să-ţi plouă puţin în gură. În noaptea de revelion, dacă avem un foie gras, putem foarte bine să mergem cu un vin dulce”.

Apoi, în funcţie de mâncărurile ce se aşează pe masă, pot veni şi nişte vinuri rose. La preparatele din carne, musai, jucăm pe vinurile roşii. Apoi, la final, merită să te răsfeţi cu un vin desert. Atenţie, însă, are multe calorii.

În schimb, merge un „late harvest” sau un „ice wine”, spune Daniel. Şi el e sommelier cu recorduri în Guiness Book: „Cele mai multe calorii au, desigur, vinurile roşii şi vinurile dulci. Mai mult atragem atenţia asupra vinurilor dulci, care conţin glucoză. Asta sunt şi caloriile”.

N-am uitat că ți-am promis și rețeta împotriva mahmurelii: „Doar ceai de ghimbir. Câteva ceşti de ceai de ghimbir şi ne simţim în al nouălea cer”.

Exit mobile version