• Prințesei Anne se pare că îi place să își înceapă ziua cu un bol de fructe și păstrează un kiwi în geantă pentru situații de urgență – dar modul în care mănâncă banane este ieșit din comun.
  • Prințesa Anne este considerată drept cea mai muncitoare membră a familiei regale, având peste 20.000 de angajamente – dar cu ce se alimentează ea?
  • Prințesa regală a fost la căpătâiul Reginei când aceasta a murit la Balmoral săptămâna trecută și i-a însoțit sicriul când a fost transportat la Londra.

Prințesa Anne este considerată drept cea mai muncitoare membră a familiei regale, având peste 20.000 de angajamente – dar cu ce se alimentează ea?

Prințesa regală a fost la căpătâiul Reginei când aceasta a murit la Balmoral săptămâna trecută și i-a însoțit sicriul când a fost transportat la Londra.

Se spune că Prințesa preferă alimentele practice, sănătoase și bogate în vitamine în detrimentul mâncărurilor bogate și exuberante – și, la fel ca fratele ei, Regele Charles al III-lea, se știe că sare adesea peste prânz. Există un aspect al dietei Annei care este mai degrabă ieșit din comun – modul în care mănâncă bananele.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?

Mic dejun

Prințesei regale îi place să-și înceapă ziua cu un bol de fructe – dar probabil că al ei arată foarte diferit față de un bol obișnuit. S-a afirmat de multe ori că Anne are o preferință foarte ciudată pentru banane – deoarece preferă ca acestea să fie foarte coapte, chiar aproape negre.

Fostul bucătar regal Darren McGrady a declarat anterior pentru TODAY: „Prințesa Anne a preferat aproape întotdeauna bananele aproape negre – prea coapte – pentru că se digerau mai ușor”.

Bananele maro sunt de obicei mult mai dulci, deoarece tot amidonul și clorofila din fruct s-au descompus în zahăr, motiv pentru care sunt adesea folosite la copt. În mod tradițional, familia regală mănâncă întotdeauna cu tacâmuri, așa că Anne trebuie să-și mănânce bananele prea coapte într-un mod foarte specific.

Chef Darren a explicat: „În primul rând, se taie capetele bananei. Apoi, coaja de banană este tăiată pe mijloc de la un capăt la altul, astfel încât fructul fără coajă să poată fi deschis. „Fructul se taie în cercuri și se mănâncă cu furculița.”

Prânz

La fel ca fratele ei mai mare, Anne este cunoscută pentru faptul că, de obicei, nu mănâncă la prânz – dar nu îi este foame. Când Prințesei îi este foame, își deschide poșeta și scoate un kiwi, pe care îl păstrează mereu acolo pentru situații de urgență. Fiica ei, Zara Phillips, a dezvăluit odată: „Ea are întotdeauna un kiwi.”

Acest „superfruct” are mai multă vitamina C decât o portocală, plus o doză mare de vitamina K – și poate ajuta la digestia cărnii și a altor proteine. Prințesa Anne este, de asemenea, cunoscută ca apreciază peștele (somn). Ea este pasionată și de ceaiul de după-amiază, la fel ca răposata ei mamă.

Cina

Prințesa Anne se bucură de o cină de lux – iar felul ei preferat a fost dezvăluit atunci când a fost invitată să prezinte o ediție a revistei Country Life cu ocazia împlinirii a 70 de ani în 2020. Mâncarea perfectă a lui Anne este fazanul la grătar. Fazanul sălbatic este de obicei mai slab și mai bogat în proteine decât carnea de crescătorie tipică – și tinde să aibă mai multă aromă.